Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παζάρια Erdogan την ύστατη στιγμή με Σουηδία, Φινλανδία για το veto στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ

Παζάρια Erdogan την ύστατη στιγμή με Σουηδία, Φινλανδία για το veto στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ
Ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο σκανδιναβικών κρατών παρουσία του γ.γ. του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Να αποκομίσει ότι περισσότερο μπορεί από τις σημερινές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Φινλανδίας, Sauli Niinisto και με την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Magdalena Anderson θα επιχειρήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί τους σήμερα Τρίτη 28/6 στη Μαδρίτη ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Στη συνάντηση όπου παρών θα είναι και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και θα διερευνηθεί το κατά πόσο οι εμπλεκόμενες πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία έτσι ώστε να αρθεί το τουρκικό veto και να προχωρήσει ομαλά η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία κατηγορεί τις δύο αυτές χώρες, και ιδιαίτερα τη Σουηδία, ότι υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις των Κούρδων – PKK και YPG – και ζητά απτές αποδείξεις για τη μεταστροφή της πολιτικής τους απέναντι σε αυτό το κορυφαίο θέμα ασφαλείας για την Τουρκία.
Από την πλευρά τους, Σουηδία και Φινλανδία απορρίπτουν τις εις βάρος τους κατηγορίες ενώ επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους, διαμηνύοντας πως κινούνται προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των τουρκικών αιτημάτων.
Σημειώνεται πως μέχρι πριν από λίγες ημέρες, τα δύο σκανδικαβικά κράτη διεμήνυαν πως αν δεν βρισκόταν λύση στο ζήτημα του τουρκικού veto πριν από τη Σύνοδο, τότε θα «πάγωναν» τη διαδικασία ένταξης τους στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης