Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος G7: Υπέρ της επιβολής ανώτατου ορίου στην τιμή πετρελαίου σε όλες τις χώρες παραγωγής η Γαλλία

Σύνοδος G7: Υπέρ της επιβολής ανώτατου ορίου στην τιμή πετρελαίου σε όλες τις  χώρες παραγωγής η Γαλλία

Tι ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7

Σχετικά Άρθρα
Υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου στο επίπεδο των χωρών παραγωγής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος των τιμών που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία τάσσεται το Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7 που πραγματοποιείται στη Βαυαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείο Reuters την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.
Η χώρα «δεν είναι κατ’αρχήν αντίθετη» στην πρόταση των ΗΠΑ για ανώτατο όριο τιμής, αλλά «θα ήταν πολύ πιο ισχυρό για εμάς η επιβολή μέγιστης τιμής στο πετρέλαιο να είναι σε όλες τις χώρες παραγωγής», διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η Γαλλική Προεδρία, αναφέρει το πρακτορείο.

Xάραξη κοινής πορείας

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Emmanuel Macron με τον βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson στο περιθώριο της συνόδου, η γαλλική προεδρία σημειώνει ακόμη ότι ο γάλλος πρόεδρος αισθάνθηκε «μεγάλο ενθουσιασμό» από την πλευρά του Johnson για την ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα που έχει εισηγηθεί, καθώς θα επέτρεπε «την επανασύνδεση, τη χάραξη κοινής πορείας με τους Βρετανούς».

Η πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Οι δύο ηγέτες συμφωνήσαν επίσης ότι η παρούσα φάση της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ότι «η πορεία του πολέμου είναι δυνατόν να αντιστραφεί».
Σε κάθε περίπτωση, η στρατιωτική στήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχιστεί, κατέληξαν.
Ο κ. Johnson προηγουμένως είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο «κόπωσης» των πολιτών από τον πόλεμο και τις κυρώσεις, αναφερόμενος ειδικά στον πληθωρισμό και επισημαίνοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα των συμμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης