Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι κάτω από 50%

Morgan Stanley: Η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι κάτω από 50%
Κορυφαίοι στρατηγοί της Societe Generale και της Goldman Sachs Group Inc έχουν επίσης προειδοποιήσει για περισσότερες μειώσεις στο μέλλον.
Ο Mike Wilson της Morgan Stanley, μια «αρκούδα» στο χρηματιστήριο που προέβλεψε το φετινό selloff, δεν είναι ακόμη έτοιμος να συμμετάσχει στην χορωδία των υπολοίπων στη Wall Street που λένε ότι η ύφεση στις ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εκπρόσωποι στο δεύτερο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla Elon Musk και τον Nouriel Roubini στον Bob Diamond της Merchant Capital της Atlas, προειδοποίησαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου οδεύει προς μια ύφεση.
Και ο Jamie Dimon, ο οποίος διευθύνει την JPMorgan Chase & Co, είπε στους επενδυτές στις αρχές Ιουνίου να προετοιμαστούν για έναν «τυφώνα», καθώς οι ΗΠΑ αγωνίζονται ενάντια σε έναν άνευ προηγουμένου συνδυασμό προκλήσεων.
Ο Wilson είπε πρόσφατα ότι η καταστροφή των αμερικανικών μετοχών τις οδήγησε σε πιο δίκαιες τιμές, αλλά ο S&P 500 θα πρέπει να πέσει σε περίπου 3.000 μονάδες για να αντικατοπτρίζει πλήρως την επίδραση μιας οικονομικής συρρίκνωσης, εάν συμβεί κάτι τέτοιο.
Αυτό θα σήμαινε μια διολίσθηση περίπου 20% από το κλείσιμο της Τετάρτης στις 3.759,89 μονάδες.

«Το τραπεζικό σύστημα είναι πολύ ασφαλές», είπε.
«Υπάρχει πολύ κεφάλαια εκεί έξω, ακόμη και σε εταιρείες.
Ο ισολογισμός καταναλωτών είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση».

Κορυφαίοι στρατηγοί της Societe Generale και της Goldman Sachs Group Inc έχουν επίσης προειδοποιήσει για περισσότερες μειώσεις στο μέλλον καθώς οι μετοχές δεν έχουν ακόμη αποτιμήσει τον κίνδυνο μιας οικονομικής συρρίκνωσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης