Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mobius: Τα κρυπτονομίσματα θα δείξουν πότε θα έχουμε τον πάτο της πτώσης στις μετοχές - Ο λόγος είναι... απλός

Mobius: Τα κρυπτονομίσματα θα δείξουν πότε θα έχουμε τον πάτο της πτώσης στις μετοχές - Ο λόγος είναι... απλός
Σύμφωνα με τον κανόνα του Mobius το sell off στις αγορές δεν έχει τελειώσει ακόμη
Σχετικά Άρθρα
Εάν κάποιος θέλει να επενδύσει σε μετοχές στην παρούσα χρονική συγκυρία, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω παρά να στρέψει την προσοχή του στα κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή.
Αυτό συστήνει ο Mark Mobius, ο οποίος ίδρυσε την Mobius Capital Partners μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στη Franklin Templeton Investments.
«Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα μέτρο του συναισθήματος των επενδυτών», είπε.
«Όταν το bitcoin πέφτει, την επόμενη μέρα ο Dow Jones πέφτει.
Αυτό είναι το μοτίβο και δείχνει ότι το Bitcoin είναι ένας κορυφαίος δείκτης».
Μόνο όταν οι θεσμικοί επενδυτές και οι μικροεπενδυτές σταματούν να βάζουν περισσότερα χρήματα στην αγορά λόγω ζημιών, φαίνεται ότι η πτώση της αγοράς έχει φτάσει στον πάτο, είπε.
«Και τότε είναι η ώρα να αρχίσει κανείς να αγοράζει μετοχές».

Το μεγάλο sell off στα κρυπτονομίσματα

Οι ανησυχίες για τους παγκόσμιους κινδύνους ύφεσης έχουν εξαφανίσει δισεκατομμύρια από την αγοραία αξία του Bitcoin, με το κρυπτονόσμα να καταρρέει περίπου 70% από την κορύφωσή του φτάνοντας κοντά στα 20.000 δολάρια.
Αυτή η πτώση συνέπεσε με τη βουτιά σε bear market από τον στενά παρακολουθούμενο παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον αντίκτυπο της αύξησης των επιτοκίων στις περισσότερες χώρες καθώς και για τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Κίνα και την Ευρώπη.
Εφόσον οι επενδυτές του Bitcoin «εξακολουθούν να μιλούν για αγορές, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα αίσθημα ελπίδας», είπε ο Mobius.
«Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν έχουμε φτάσει στον πάτο μιας bear market».
Ο βετεράνος επενδυτής των αναδυόμενων αγορών είπε ότι προτιμά να διατηρεί «κάποια μετρητά» αυτή τη στιγμή και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε ινδικές μετοχές στους τομείς των δομικών υλικών, του λογισμικού και των ιατρικών δοκιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης