Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προσπαθούν να διασώσουν την μετοχή της ΔΕΗ, τέλη Αυγούστου ο νέος CEO στην Attica bank και εκτίμηση για το χρηματιστήριο

Προσπαθούν να διασώσουν την μετοχή της ΔΕΗ, τέλη Αυγούστου ο νέος CEO στην Attica bank και εκτίμηση για το χρηματιστήριο
Οι εταιρίες μεταφορών... βλέπουν μηδενικά περιθώρια κέρδους - Τι συμβαίνει με την ΔΕΗ;

Ποια είναι η εκτίμηση για το ελληνικό χρηματιστήριο;
Που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα;
Ρωτώντας πολλούς ξένους και έλληνες στο City του Λονδίνου η απάντηση ήταν η εξής… η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα υποχωρήσει κάτω από τις 800 μονάδες για να ανακάμψει στην συνέχεια…
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που το είδαμε τόσο στις εκτιμήσεις της Bank of America όσο και στην J P Morgan είναι ότι προβλέπουν ράλι στην Wall Street… μάλιστα είναι ενδεικτική η πρόβλεψη της BofA που έκανε λόγο για 3.000 μονάδες προσεχώς στον δείκτη S&P 500 από το 2023 στις 6.000 μονάδες.
Αν και υπερφίαλη η εκτίμηση για 6.000 μονάδες έχει αξία να δούμε ποια είναι η αιτία της αισιοδοξίας.
Όχι δεν είναι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία ή η ενεργειακή κρίση αλλά η νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022.

Τι συμβαίνει με την ΔΕΗ;

Το bankingnews έγκαιρα και έγκυρα είχε προβλέψει ότι η μετοχή της ΔΕΗ είναι μια τεράστια φούσκα.
Από τα 10,45 ευρώ υποχώρησε στα 5,20 ευρώ για να βρεθεί εσχάτως στα 5,55 ευρώ.
Πληροφορούμαστε ότι με στήριξη ορισμένων ξένων funds και των επαναγορών ιδίων μετοχών που συνεχίζονται – ήδη κατέχει το 0,13% - θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν την καθοδική διάσπαση των 5 ευρώ.
Στόχος είναι να κινηθεί πάνω από τα 6 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ… ωστόσο να θυμάστε η ΔΕΗ ήταν μια από τις μεγαλύτερες αρνητικές εκπλήξεις του χρηματιστηρίου για το 2022.

Πότε θα τοποθετηθεί ο νέος CEO της Attica bank;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank έχει οριστεί ο Μιχάλης Ανδρεάδης ο οποίος όμως ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.
Ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία για αναζήτηση νέας διοίκησης και έχει ανατεθεί στην Egon Zehnder να διερευνήσει την αγορά με στόχο αρχές Σεπτεμβρίου 2022 να τοποθετηθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος.
Κατά την άποψη μας δεν μπορεί να είναι CEO η κ. Μαραγκουδάκη γιατί ταυτόχρονα ήταν εμπλεκόμενη στις τιτλοποιήσεις NPEs, η ίδια θα ήθελε αλλά φαίνεται απίθανο.
Δεν φαίνεται πιθανό να είναι επίσης υφιστάμενο στέλεχος της Attica bank, ούτε η Αναστασία Σακελλαρίου τωρινό στέλεχος της Alpha bank η οποία ούτως ή άλλως δεν ενδιαφέρεται.
H εκτίμηση μας είναι ότι νέος CEO της Attica bank δεν θα είναι κάποιο πρωτοκλασάτο στέλεχος των τραπεζών.

Οι εταιρίες μεταφορών... βλέπουν μηδενικά περιθώρια κέρδους

Παρά την αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα με ταυτόχρονη αύξηση του κύκλου εργασιών σε αεροπορικές εταιρίες και ναυσιπλοία... ο κύκλος εργασιών αυξάνεται αλλά όχι και η κερδοφορία αφού οι τιμές των καυσίμων έχουν σημειώσει αύξηση έως 100%.
Υπάρχει προβληματισμός... ναι τα έσοδα αυξάνονται αλλά όχι και τα τελικά κέρδη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης