Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με πενιχρό τζίρο υψηλότερα – Οι λίγες μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με πενιχρό τζίρο υψηλότερα – Οι λίγες μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετικά περιορισμένος ο τζίρος. Ίσως έφταιγε που ήταν κλειστή η Νέα Υόρκη και δεν είδαμε υψηλές συναλλαγές. Παρά την άνοδο δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεχωρίσαμε πολλές μετοχές. Περιορισμένη η ειδησεογραφία και αν και υπάρχουν πολλές γενικές συνελεύσεις δεν υπάρχουν σημαντικά θέματα, πέρα από μερίσματα και αγορές ιδίων. Είναι πάντως μία καλή ευκαιρία για ενημέρωση και εικόνα εξαμήνου.

Η αγορά περιμένει το deal στην Τέρνα Ενεργειακή και κυρίως το τίμημα. Αν αυτό είναι υψηλό θα δώσει και μία αποτίμηση για άλλες εταιρείες του κλάδου. Θα λέγαμε πως σήμερα ξεχώρισε η ΔΕΗ, ο κλάδος της πληροφορικής και λιγοστές ακόμα. Στις τελικές δημοπρασίες το κλείσιμο της Coca Cola, της Εθνικής και της Alpha Bank επηρέασαν την πορεία του γενικού δείκτη. Στο +0,78% και στις 831,81 μονάδες τελικά.

ΔΕΗ: Δυνατή αντίδραση σήμερα μετά από πίεση αρκετών εβδομάδων. Αποδίδεται σύμφωνα με στελέχη της αγοράς στο νέο νομοσχέδιο. Βρέθηκε μέχρι και τα 5,7350 ευρώ, αλλά τελικά έκλεισε στα 5,6250 ευρώ με άνοδο 4,46% και όγκο 1,06 εκατ. τεμάχια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Δυνατή κίνηση από αρκετές του κλάδου, οι οποίες είχαν πιεστεί σημαντικά και λόγω της πορείας του κλάδου στις ΗΠΑ. Η Epsilon Net είχε τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις μετοχές του ΧΑ και ενισχύθηκε κατά 10,55%. Η Byte ενισχύθηκε 7,03%, η Profile 6,82%, η Entersoft 6,69% και η Performance 5,07%.

INTRAKAT: Μεγάλη κίνηση και από εδώ. Στα 2,1250 ευρώ και στο +9,54% με όγκο 155 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Είχε καλή συμπεριφορά σήμερα και στις τελικές δημοπρασίες την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στα 5,8350 ευρώ με άνοδο 4,38%.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Στο υψηλό ημέρας και στα 3,14 ευρώ το κλείσιμο. Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική.

MOTOR OIL: Με δυνατές απώλειες στο κλείσιμο η μετοχή και στα 17,23 ευρώ. Πιεζόταν όλη τη μέρα, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λίγα λεπτά που άνοιξε και είχε άνοδο.

AEGEAN: Στις τελικές δημοπρασίες την έστειλαν στο χαμηλό ημέρας και στα 5,09 ευρώ (-0,39%). Σε όλη τη συνεδρίαση δεν έκανε πάνω από 6 χιλ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δε βλέπουμε να έχουν μπει θέματα στη γενική συνέλευση από τη μέτοχο που έχουμε δει να αντιδρά στο παρελθόν και να θέτει ερωτήματα. Το κρίσιμο θέμα στη συγκεκριμένη γενική συνέλευση είναι το μέρισμα, το οποίο θα καθοριστεί από την απαρτία. Η διοίκηση δε θέλει να δώσει, αλλά υπάρχει η υποχρέωση. Επομένως για να μη δώσει θέλει μεγάλη απαρτία. Με μικρό όγκο στο +4,07% και στα 0,46 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ντρέπεται και η ντροπή με αυτά που γίνονται στη μετοχή. Στο χαμηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες και στα 3,51 ευρώ με όγκο 20 χιλ. τεμάχια. Με ελάχιστα κομμάτια την έκλεισαν στο -1,40%.

ΑΝΕΚ: Βγήκε εντολή εκποίησης 1,3 εκατ. τεμαχίων στο κλείσιμο αλλά δεν είδαμε ενδιαφέρον.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Στα 254 ευρώ με απώλειες 1,55%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στα χαμηλά του Αυγούστου 2020 βρίσκεται η μετοχή.

ΕΚΤΕΡ: Στα 0,9180 ευρώ και στο -2,75% που ήταν και χαμηλό ημέρας και έμειναν και 13 χιλ. τεμάχια απούλητα στο τέλος. Έκανε συνολικά όγκο 54 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Οριακά κάτω από τα 0,50 ευρώ έκλεισε η μετοχή και έχουμε την αίσθηση ότι η στήριξη είναι αξιόλογη και θα μπορούσε να την κρατήσει, αν βέβαια στο περιβάλλον που είμαστε μπορούμε να βασιστούμε στην τεχνική ανάλυση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης