Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικά αλλά χωρίς τζίρο – Λίγες οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικά αλλά χωρίς τζίρο – Λίγες οι μετοχές που ξεχωρίζουν

ΑΓΟΡΑ: Με χαμηλό τζίρο αλλά και άνοδο το άνοιγμα της αγοράς μας, ενώ στην Ευρώπη η εικόνα δείχνει συσσώρευση και αναζήτηση τάσης, εξέλιξη που πιθανότατα θα μας επηρεάσει. Στα πρώτα λεπτά έγιναν περίπου 100 χιλ. ευρώ το λεπτό και πολλές μετοχές είχαν ελάχιστα κομμάτια και κάποια βαριά δεν είχαν πράξη.

ΔΕΗ και Πειραιώς δείχνουν κάτι καλύτερο σε όγκο και άνοδο και ακολουθεί και η Μυτιληναίος. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης η Intrakat έχει άνοδο και όγκο. Στις πτωτικές δε βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη πτώση με όγκο που να αξίζει να αναφέρουμε. Η ειδησεογραφία είναι αρκετά φτωχή και πέρα από κάποιες γενικές συνελεύσεις με σημαντικότερο θέμα το μέρισμα δεν υπάρχει κάτι. Επομένως, και οι κινήσεις των μετοχών δεν αναμένεται να έχουν ενθουσιασμό. Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν επιλεκτικά.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης την περασμένη Παρασκευή έβγαλε ανακοίνωση που αναφέρει ότι μιλάει με διάφορους μεγάλους επενδυτές χωρίς να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο μέχρι στιγμής. Με μικρή άνοδο και λίγο κάτω από τα 18 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 0,5% ο δείκτης και περιορισμένες κινήσεις στις συστημικές. Η Αττικής με 50 τεμάχια έχει άνοδο 10,36%.

ΔΕΗ: Με καλές διαθέσεις στα πρώτα λεπτά και άνοδο πάνω από 1,5%. Έχει πιεστεί υπερβολικά και πολλοί ποντάρουν σε κάποια ανοδική αντίδραση.

ΤΙΤΑΝ: Εκτός από αγορές ιδίων βλέπουμε και κάποιες αγορές από insiders στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ακόμα περιμένουμε την έγκριση του ενημερωτικού για τη δημόσια πρόταση. Τόσος καιρός πέρασε και ακόμα τίποτα…

ΕΧΑΕ: Δυνατές αγορές ιδίων μετοχών και έχει φτάσει να κατέχει το 1,465% του συνόλου των μετοχών. Έδωσε και συνέντευξη στην Καθημερινή ο νέος CEO και ουσιαστικά επανέλαβε όσα είχαμε γράψει και στο παρελθόν. Το σημαντικό είναι ότι θέλει διπλή διαπραγμάτευση εταιρειών που διαλέγουν να μπουν στον Nasdaq και στην Ελλάδα και θέλει να αλλάξει βαθμίδα το Χ.Α. και να γίνει ανεπτυγμένη αγορά. Πάντως μετά την εισαγωγή της Μπλε Κεδρος, αναμένεται το επόμενο διάστημα και η εισαγωγή της Dimand.

INTRACOM: Βγαίνουν και αγορές ιδίων μετοχών και αγορές από insiders στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΕΛΓΕΚΑ: Σημαντικές εδώ οι αγορές από insiders.

ΤΑΚΤΙΚΗ: Αμυντικές μετοχές και μετοχές εταιρειών με ποιοτικά χαρακτηριστικά εξακολουθούν να προτείνουν κάποιοι αναλυτές, λόγω του γενικότερου περιβάλλοντος. ΟΠΑΠ, ΟΤΕ δηλαδή, αλλά και Coca Cola, Jumbο και Motor Oil. Για την Coca Cola, δημοσιεύματα αναφέρουν πως τελειώνουν τα αποθέματα και θα σταματήσει να πουλάει προϊόντα στη Ρωσία.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Με 20 τεμάχια άνοιξαν τη μετοχή στα 0,65 ευρώ και στο -13,33%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με 10 τεμάχια η συγκεκριμένη στο +12,61% και στα 1,2950 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης