Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στο Βέλγιο: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την αύξηση του κόστους διαβίωσης - Στους 70.000 οι διαδηλωτές

Χάος στο Βέλγιο: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την αύξηση του κόστους διαβίωσης - Στους 70.000 οι διαδηλωτές
Ο πληθωρισμός έφθασε στο 9% τον Ιούνιο στο Βέλγιο αντανακλώντας τις ραγδαίες αυξήσεις των τιμών, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Μια ημέρα απεργιών στο Βέλγιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υψηλό κόστος ζωής οδήγησε το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών να ακυρώσει σήμερα όλες τις αναχωρήσεις και προκάλεσε την αναστολή πολλών δρομολογίων λεωφορείων σε όλη τη χώρα.
Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει σήμερα διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας με τους διοργανωτές να αναμένουν έως και 70.000 διαδηλωτές.
Τα δρομολόγια των τρένων πραγματοποιούνται, εν μέρει για να μπορέσουν οι διαδηλωτές να μεταβούν στην πρωτεύουσα.

Ακυρώνονται οι σημερινές πτήσεις

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Zaventem, το πιο πολυσύχναστο στο Βέλγιο, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει στις επιβατικές πτήσεις να αναχωρήσουν γιατί οι κινητοποιήσεις αφορούν και το προσωπικό ασφαλείας.
«Όλες οι πτήσεις αναχώρησης ακυρώνονται στις 20 Ιουνίου (…) Καλούμε όλους τους επιβάτες να μην έρχονται στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου «Αεροδρόμιο των Βρυξελλών».
Συνολικά 232 πτήσεις ακυρώθηκαν, με εξαίρεση μερικές πτήσεις μεταφοράς, επηρεάζοντας περίπου 30.000 αναχωρούντες επιβάτες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.
Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για να επαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους.
Μέρος της επιβατικής κίνησης της αγγλογερμανικής εταιρείας ταξιδίων και τουρισμού TUI Group , που αναχωρεί από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχει ανακατευθυνθεί σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια του Βελγίου.

Στο 9% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο 2022

Τα τρία μεγάλα συνδικάτα της χώρας– η Γενική Συνομοσπονδία (FGTB), η Χριστιανική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βελγίου (CSC) και η Συνομοσποδία των Φιλελεύθερων (CGSLB)– έκαναν έκκληση για μια εθνική ημέρα δράσης σήμερα για την υπεράσπιση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης.
Ο πληθωρισμός έφθασε στο 9% τον Ιούνιο στο Βέλγιο αντανακλώντας τις ραγδαίες αυξήσεις των τιμών, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία έχει πλήξει τις προμήθειες των σιτηρών και έχει προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών στον τομέα της ενέργειας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης