Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προς αναζήτηση ισορροπίας μετά το sell off – Το βλέμμα στην αναδιάρθρωση των FTSE - Stoxx

ΧΑ: Προς αναζήτηση ισορροπίας μετά το sell off – Το βλέμμα στην αναδιάρθρωση των FTSE - Stoxx
Σημαντική είναι η μέρα καθώς εκτός από την τριπλή λήξη των παραγώγων σειράς Ιουνίου έχουμε και αναδιάρθρωση δεικτών FTSE και Stoxx.
Σχετικά Άρθρα

Αν και η ανησυχία είναι διάχυτη, τα υπερπουλημένα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί μετά την πτωτική κίνηση των τελευταίων ημερών, θα μπορούσε να τραβήξει κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον, σημειώνουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση.
Σημαντική είναι η μέρα πάντως καθώς εκτός από την λήξη των παραγώγων σειράς Ιουνίου (τριπλή) έχουμε και αναδιάρθρωση δεικτών FTSE και Stoxx.
Και μπορεί να μην υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον, αναμένεται πάντως στις τελικές δημοπρασίες αύξηση του τζίρου.
Η πορεία των ξένων αγορών θα διαμορφώσει και πάλι την τάση.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να ανοίξει ήπια ανοδικά σήμερα σε μία προσπάθεια να καλύψει μέρος από το χαμένο έδαφος (σχεδόν 9% σε 5 μέρες)

Piraeus Securities
Με την επενδυτική ψυχολογία να παραμένει εύθραυστη περιμένουμε αρκετή μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση που ενισχύεται και από τεχνικούς λόγους (τριπλή λήξη στα παράγωγα).
Θα εκμεταλλευόμασταν την ευκαιρία των χαμηλών τιμών για να αυξήσουμε θέσεις σε αμυντικές μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo και σε μετοχές με προοπτικές παρά το περιβάλλον προκλήσεων όπως Motor Oil και Μυτιληναίος.

Euroxx
Μετά το χθεσινό sell off περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση με αυξημένη μεταβλητότητα.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ στις 885,28 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 810 και 800 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 840 και 850 μονάδες.

Beta
Γεμάτη η μέρα σήμερα. FTSE, FTSE Russell και Stoxx αναδιάρθρωση σήμερα ενώ λήγουν και τα παράγωγα σειράς Ιουνίου.
Βραχυπρόθεσμα είναι σε υπερπουλημένα επίπεδα η αγορά και θα μπορούσε να τραβήξει κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Συνεχίστηκαν οι πιέσεις χθες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με τον ΓΔΧΑ να κλείνει στα επίπεδα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Παράλληλα, ο δείκτης MSCI World Index καταγράφει την χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας.
Το σημείο ισορροπίας πιθανότατα να μην έχει βρεθεί καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή ενός κύκλου ανοδικών επιτοκίων, και η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική. Ωστόσο, εκτιμούμε ότι πλέον εισερχόμαστε σε μία ζώνη αποτιμήσεων όπου δεν μπορούν να αποκλειστούν απότομες ανοδικές αντιδράσεις στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις θα δυσκολέψει την διαχείριση χαρτοφυλακίου. Αυξημένη βαρύτητα δίνεται πλέον στις επιλογές τίτλων.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει την τελευταία μέτρηση πληθωρισμού Μαΐου στην Ευρωζώνη καθώς και την βιομηχανική παραγωγή Μαΐου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης