Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ρίσκο υψηλού κινδύνου 1 δις από τις ασφαλιστικές το 2021

Ρίσκο υψηλού κινδύνου 1 δις από τις ασφαλιστικές το 2021

Ανεβαίνουν οι ταχύτητες σε κλάδο ζωής και περιουσίας

Σχετικά Άρθρα

Ρίσκο υψηλού κινδύνου πήραν οι ασφαλιστικές επενδύοντας συνολικά το 2021 ένα εκατομμύριο δολάρια σε hedge funds εν μέσω ασταθών συνθηκών στις αγορές κεφαλαίων.
Αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι επενδύσεις των ασφαλιστικών σε hedge funds –κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου- στα 13,1 το 2021 από 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.
Στόχος των ασφαλιστικών η προσαρμοσμένη λογιστική αξία των βιβλίων τους σε σχέση με τις συμμετοχές τους.
Εν μέρει ρίσκαραν και πέτυχαν να προσθέσουν έσοδα στα ταμεία και να αντισταθμίσουν κάποιες ζημιές από κλάδου που δεν έφεραν έσοδα, ωστόσο οι επενδύσεις σε κατηγορίες κεφαλαίων υψηλού ρίσκου δεν είναι πανάκεια.

Με το ένα πόδι στην γη και το άλλο στον «Αδη»

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα hedge funds έδωσαν, μετριάζοντας τις επιπτώσεις, «δούλεψαν» υπέρ των ασφαλιστικών ωστόσο σύμφωνα ο κλάδος των hedge funds αντιμετωπίζει προβλήματα μεταξύ άλλων από επενδυτές που σορτάρουν και που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση τις αγορές, όπως έγινε με το Archegos Capital.
Παρά ταύτα οι ασφαλιστικές αύξησαν την έκθεση τους κατά 6,1% σε hedge funds το 2021, σύμφωνα με την AM Best, αυξάνοντας τις συμμετοχές τους κατά 834 εκατομμύρια δολάρια.
Την ίδια στιγμή οι επενδύσεις των ασφαλιστικών σε hedge funds αυξήθηκαν στα 861 εκατομμύρια από 811.
Στο κλάδο ζωής η έκθεση των ασφαλιστικών αυξήθηκε κατά by 14,0%, συνολικά στα 6,1 δισεκατομμύρια , και στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων κατά 0,9% στα 6,7 δισεκατομμύρια μετά από πολλών ετών πτώση.

Πλαγιοκαθοδικοί άνεμοι

Από τις αρχές του 2022, παράγοντες μακροοικονομικοί όπως η αβεβαιότητα, γύρω από τις τιμές των εμπορευμάτων, οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι υψηλές τιμές του πληθωρισμού οδήγησαν τις ασφαλιστικές στο να ρίξουν χρήμα σε νέες κατηγορίες κεφαλαίων φροντίζοντας να διαφοροποιηθούν για να αντισταθμίσουν ζημιές αν υπάρξουν, αν και η αβεβαιότητα που κυριαρχεί μπορεί να δώσει κέρδη στα hedge funds.
To αν το ενδιαφέρον των ασφαλιστικών προς τα hedge funds συνεχιστεί θα εξαρτηθεί από την πορεία των αγορών.

Στην Ελλάδα κάποιοι ρισκάρουν

Στην Ελλάδα οι ασφαλιστικές έχουν χαμηλή έκθεση σε hedge funds και υψηλότερη σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα με εξαίρεση ορισμένες που τολμούν να πάρουν ρίσκο υψηλού κινδύνου επανεπενδύοντας το χρήματα των ασφαλισμένων.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης