Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ευθεία απειλή Erdogan κατά της Ελλάδας με tweet στα... ελληνικά: Θα έχετε καταστροφικό τέλος, όπως πριν από έναν αιώνα

Ευθεία απειλή Erdogan κατά της Ελλάδας με tweet στα... ελληνικά: Θα έχετε καταστροφικό τέλος, όπως πριν από έναν αιώνα
Σκληρή γλώσσα Erdogan για Ελλάδα στα... ελληνικά
Σχετικά Άρθρα
Επιμένει στην επιθετική ρητορική εναντίον της Eλλάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, απευθύνοντας αυτή τη φορά προειδοποιήσεις μέσω Twitter στην ελληνική γλώσσα! 
Eιδικότερα, όπως είπε ο Tayyip Erdogan, «Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.

Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.
Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών.
Βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας.
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες.
Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών.
Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας.
Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας».

Γιάννης Οικονόμου: Η ελληνική είναι γλώσσα της ελευθερίας και του δικαίου – Η στάση της Τουρκίας δεν εμπίπτει σε αυτές τις εκδοχές

«Είναι αξιοπρόσεκτο ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν επέλεξε να εκφραστεί στα ελληνικά. Είναι γνωστό ότι η ελληνική είναι η γλώσσα της λογικής, της ελευθερίας και του δικαίου. Οι μητρικοί της χρήστες και ο δυτικός κόσμος το γνωρίζουν άριστα. Η τακτική που έχει επιλέξει η Τουρκία δεν εμπίπτει σε καμία από αυτές τις εκδοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πρωθυπουργική» εμφάνιση Τσίπρα, με απάντηση στον Erdogan στα τούρκικα 

«Πρωθυπουργική» εμφάνιση πραγματοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας απαντώντας μέσω της Τουρκικής στα ελληνικά… του Erdogan.
Όπως ανέφερε, «Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. O halde kışkırtmalara son verelim ve uluslararası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir».
Δηλαδή… «Η Ελλάδα θα προστατέψει την κυριαρχία της απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι προκλήσεις και ας επιστρέψουμε στον διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η απάντηση στην οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, δεν είναι ο εθνικισμό.

«Ο Μητσοτάκης κάνει τουριστική απόβαση στα νησιά»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, είχε προχωρήσει και νωρίτερα σε απειλές κατά της Ελλάδας, επιμένοντας στην απαίτηση για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.
«Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά» είπε ο Erdogan ζητώντας να φύγει ο στρατός από τα νησιά, ενώ κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση έκανε λόγο για «καταστροφικό τέλος» υπενθυμίζοντας την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.
Κι όλα αυτά αφού ο Τούρκος πρόεδρος επέβλεψε την ολοκλήρωση της άσκησης «EFES 2022» όπου συμμετείχαν 37 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ και η Γαλλία (χώρες τις οποίες οι ελληνική κυβέρνηση θεωρεί συμμάχους).
Στον στόχαστρο του Erdogan βρέθηκε για ακόμα μία φορά και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης κάνει τουριστική απόβαση στα νησιά. Δεν μπορεί να φτάσει κάπου» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Σύμφωνα με γεωπολιτικούς αναλυτές, πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανησυχητική ομιλία από τον Erdogan, καθώς διαφαίνεται μια προσπάθεια να απομακρύνει την ένταση από το πολιτικό επίπεδο και να τη μεταφέρει σε άλλο... πεδίο.

Celik: Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ

Ιδιαίτερα εμπρηστικό είναι και το μήνυμα του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Omer Celik. «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» είναι το μήνυμα που ανήρτησε στο twitter το πλαίσιο της τουρκικής άσκησης EFES στα παράλια της Σμύρνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης