Τελευταία Νέα
Νομικό Βήμα

Πλειστηριασμοί α' κατοικίας με αιτία δάνεια με εγγυητή το Δημόσιο - Η αντίδραση του ενημερωμένου δανειολήπτη

Πλειστηριασμοί α' κατοικίας με αιτία δάνεια με εγγυητή το Δημόσιο - Η αντίδραση του ενημερωμένου δανειολήπτη
Σε πολλές περιπτώσεις, οι τράπεζες προφανώς τουλάχιστον λόγω βαρύτατης αμέλειας, δεν ακολούθησαν την δέουσα διαδικασία και έχουν απωλέσει τα δικαιώματά τους έναντι του Ελληνικού Δημοσίου

Κανένας νομικός και ηθικός φραγμός δεν αγγίζει  πλέον τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης που εκπροσωπούν τα αλλοδαπά κερδοσκοπικά funds στην χώρα μας.
Το τελευταίο διάστημα προσέρχονται όλο και περισσότεροι δανειολήπτες στα γραφεία μας οι οποίοι μας αναθέτουν υποθέσεις τους που αφορούν σε πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας εξαιτίας δανείων που έλαβαν είτε με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (σεισμόπληκτοι και πυρόπληκτοι δανειολήπτες) είτε με εγγύηση του πρώην ΤΕΜΠΜΕ. Η μεγάλη δε απορία όλων αυτών των ανθρώπων είναι γιατί η τράπεζες δεν στράφηκαν κατά του Ελληνικού Δημοσίου για να αναζητήσουν από αυτό την οφειλή.
Τα δάνεια που δόθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ή του πρώην ΤΕΜΠΜΕ υπάγονται πέραν από τον Αστικό Κώδικα και  σε πολλές και διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις ανάλογα με το είδος τους, οι οποίες ρυθμίζουν με λεπτομέρειες την εγγύηση αυτή αλλά και την διαδικασία είσπραξης της εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο.
Σε πολλές περιπτώσεις όμως, οι τράπεζες προφανώς τουλάχιστον λόγω βαρύτατης αμέλειας, δεν ακολούθησαν την δέουσα διαδικασία και έχουν απωλέσει τα δικαιώματά τους έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς οι απαιτήσεις τους κατά του Ελληνικού Δημοσίου έχουν παραγραφεί. Μη έχοντας λοιπόν άλλη επιλογή και προκειμένου να εισπράξουν το ποσό της οφειλής στρέφονται πλέον μόνο κατά των δανειοληπτών, εκδίδουν διαταγές πληρωμής για το σύνολο της οφειλής και προβαίνουν συλλήβδην σε κατασχέσεις ακόμη και πρώτων κατοικιών.
Η συμπεριφορά τους αυτή ιδίως κατά το στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης μόνο ως καταχρηστική μπορεί να θεωρηθεί και να οδηγήσει σε ακύρωση της τελευταίας. Φυσικά στις σχετικές ανακοπές μπορούν να ενσωματωθούν και όλοι οι νομικοί λόγοι που οδηγούν σε ακύρωση του πλειστηριασμού εφόσον αυτοί συντρέξουν.
Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση στους δανειολήπτες που έχουν λάβει αυτού του είδους την χρηματοδότηση να ενημερωθούν άμεσα από εξειδικευμένους νομικούς.
logo_Lekkakou_transparent_M_26.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης