Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 120 μ.β. έως τα τέλη 2022

Pimco: Διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 120 μ.β. έως τα τέλη 2022
Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει μια πρώτη αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο
Σχετικά Άρθρα
Διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά 120 μονάδες βάσεις, έως τα τέλη του 2022, «βλέπουν» οι αναλυτές της Pimco.
«Ο πληθωρισμός παραμένει αυξημένος, γεγονός που καθιστά μια ακόμη σημαντική αναθεώρηση προς τα πάνω των τριμηνιαίων προβλέψεων της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό στην προσεχή συνεδρίαση του Ιουνίου στο Άμστερνταμ, κάτι παραπάνω από βέβαιη.
Καθώς η ΕΚΤ ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δυναμική του πληθωρισμού παρά για την ανάπτυξη, πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής, μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο πιθανότατα θα αποφασίσει να τερματίσει τις καθαρές αγορές περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του κανονικού προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων (APP) αυτόν τον μήνα και να προετοιμάσει την αγορά για αυξήσεις επιτοκίων τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, τις πρώτες αυξήσεις στη ζώνη του ευρώ τους τελευταίους έντεκα χρόνια», αναφέρει η Pimco.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Cristine Lagarde αναμένεται κατά τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης 9/6, να επικεντρωθεί στον ρυθμό και τη συνολική κλίμακα της επικείμενης εξομάλυνσης της πολιτικής επιτοκίων.

Τέλος στα αρνητικά επιτόκια από τον Σεπτέμβριο

Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει μια πρώτη αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο.
Τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νέα αύξηση 25 μ.β., η οποία θα επιφέρει το «τέλος» στην οκταετή περίοδο των αρνητικών επιτοκίων, με το βασικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο
0,5% και το επιτόκιο καταθέσεων στο 0%, 
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν κατά 120 μονάδες βάσης έως τα τέλη του 2022, ενώ δεν αποκλείουν και μεγαλύτερη άνοδο, δεδομένης της αβεβαιότητας για τον υψηλό πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης