Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Αποκρουστικές οι δυτικές κυρώσεις – Η Δύση μισεί τους Ρώσους πολίτες

Medvedev: Αποκρουστικές οι δυτικές κυρώσεις – Η Δύση μισεί τους Ρώσους πολίτες
Οι Δυτικοί θέλουν με τις κυρώσεις αυτές να μειώσουν το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων είπε ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα

Για αποκρουστικές και παράλογες κυρώσεις και για μίσος της Δύσης κατά των απλών Ρώσων πολιτών κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για επιβολή μερικού embargo στο ρωσικό πετρέλαιο.
«Οι δυτικές κυρώσεις στοχεύουν κατευθείαν το λαό της Ρωσίας, η βάση αυτών των αποφάσεων εστιάζει στο μίσος κατά των Ρώσων.
Σε βάρος ποιων λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις;
Το συμπέρασμα είναι αποκρουστικό» υπογράμμισε ο Medvedev, ο οποίος διερωτήθηκε ποιος είναι ο σκοπός της κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και άλλων κρατικών περιουσιακών στοιχείων;
«Να πλήξουν την οικονομία και το ρούβλι, να αυξήσουν τον πληθωρισμό και τις τιμές στα καταστήματα, κάτι που σημαίνει πως θέλουν να μειώσουν το βιοτικό επίπεδο του απλού Ρώσου» υπογράμμισε ο Medvedev, επισημαίνοντας πως το ίδιο συμβαίνει και με την επιβολή embargo στο πετρέλαιο και στο αέριο.

Που το πάει η Δύση;

«Σκοπός τους είναι να μειώσουν τα έσοδα του προϋπολογισμού και να αναγκάσουν το κράτος να εγκαταλείψει τις κοινωνικές δεσμεύσεις του, όπως η στήριξη του εισοδήματος εν μέσω πληθωρισμού, πλήττοντας πολίτες τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο» ανέφερε ο Medvedev.
«Απαγορεύουν τις πτήσεις των αεροπλάνων μας, τα ταξίδια σε πολλές χώρες, την χρήση μέσων πληρωμής - εναντίον ποιών;
Πάλι, εναντίον των απλών πολιτών, για να προκαλέσουν δυσαρέσκεια.
Όχι απέναντι σε μυθικά αφεντικά, αλλά απέναντι στους απλούς πολίτες» είπε ο Medvedev, τονίζοντας ότι η ρωσοφοβία επεκτείνεται και στη ρωσική κουλτούρα, κάνοντας λόγο ακόμα και για «απαγόρευση» Ρώσων συγγραφέων, όπως οι Τολστόι, Τσαϊκόφσκι, Σοστακόβιτς και της ρωσικής θρησκείας.
«Αυτό το μίσος είναι αποκρουστικό και παράλογο.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ανεχτούμε.
Απλώς πρέπει να βγάλουμε όλα τα απαραίτητα συμπεράσματα για το μέλλον.
Να θυμάστε αυτή τη στάση απέναντί μας
Και να μην συγχωρείτε αυτούς που μας μισούν. Ποτέ» υπογράμμισε ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης