Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Στόχος η εξυγίανση του ναυπηγικού τομέα με κανόνες

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Στόχος η εξυγίανση του ναυπηγικού τομέα με κανόνες
Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί η κυβέρνηση

Σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που στόχο έχουν την επίλυση βασικών ζητημάτων που λειτουργούν ανασχετικά στην ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από του βήματος της Ημερίδας με θέμα "Το Μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας" που διεξήχθη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), με αφορμή την τέλεση σειράς εκδηλώσεων των "Ημερών Θάλασσας 2022" στον Πειραιά.
Ο Χρ. Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί η κυβέρνηση, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα που δημιουργεί η σοβούσα κρίση, το οποίο, όπως τόνισε, στόχο έχει την στήριξη του επιχειρείν, αλλά και τη βελτίωση της επενδυτικής ελκυστικότητας της Οικονομίας της χώρας.
Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε τη σημασία και το ρόλο της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία, σημείωσε ότι απαιτείται μία νέα πολιτική, ώστε ο ναυπηγικός τομέας, με τα τρία μεγάλα ναυπηγεία, ως βασικούς πυρήνες, να συμβάλουν στην στήριξη της ναυτιλίας, αλλά και να διασφαλίσουν την αμυντική αυτονομία της χώρας.
Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι η εξυγίανση του ναυπηγικού τομέα με κανόνες, κάτι το οποίο τόνισε ιδιαίτερα, δεδομένης της σημασίας του τομέα για την ανάπτυξη ενός εγχειρήματος το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα φιλόδοξο, αλλά και σύνθετο. Ιδιαίτερης αναφοράς από τον Χρ. Σταϊκούρα έτυχε η υπόθεση και η εξέλιξη αναφορικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι εγκαταστάσεις των οποίων είναι οι μεγαλύτερες στη χώρα, για να αναφερθεί, ευθύς αμέσως, στους στόχους της κυβέρνησης, ως προς τη νομοθέτηση ενός νέου πλαισίου που θα επιτρέψει την ανάπτυξη του τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης