Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μάσκες τέλος από 1/6, οι εξαιρέσεις - Βασιλακόπουλος: Ο καθένας να πάρει την ευθύνη του

Μάσκες τέλος από 1/6, οι εξαιρέσεις - Βασιλακόπουλος: Ο καθένας να πάρει την ευθύνη του

Τι ισχύει 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου για τις μάσκες

Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την άρση της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας, μετά τους εξωτερικούς, και στους εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου.
«Το ότι βγαίνει η μάσκα δεν σημαίνει ότι σταματά η κοινή λογική και η κοινή λογική λέει ότι εκεί που υπάρχει συνωστισμός, εάν πρέπει να προστατευόμαστε, σε ποια ηλικία. Ο καθένας θα πρέπει να πάρει την ευθύνη του εαυτού του. Πολύ σωστά δεν βγαίνει η μάσκα στα ΜΜΜ», ανέφερε μιλώντας στο mega ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, «είναι προφανές ότι είμαστε σε μία φάση συνεχούς αποκλιμάκωσης, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο σταθερά είναι κάτω από 10 την ημέρα, ενώ 1,5 μήνα πριν είχαμε 450 εισαγωγές την ημέρα και πέφτουν και οι υπόλοιποι δείκτες».
Όπως ανέφερε, «στο καράβι προφανώς ο συνωστισμός είναι μικρότερος από τον συνωστισμό του λεωφορείου. Δεν βλέπω κάποιον σοβαρό λόγο, κάποιος που δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα να είναι με αυτή τη λογική. Καλό θα ήταν τις καλές συνήθειες να μην τις κόψουμε. Δηλαδή, πριν ταξιδέψουμε, το να κάνουμε ένα rapid test, είναι μία προστασία για τον εαυτό του και μία υπευθυνότητα απέναντι στο σύνολο».

Δεν προστατεύει το εμβόλιο γιατί άλλαξε ο κορωνοϊός

«Η επιστήμη έχει εργαλεία πλέον. Το εμβόλιο δεν προστατεύει πλέον, γιατί έχει αλλάξει ο κορωνοϊός, η 4η δόση είναι χρήσιμη γι’ αυτούς που πρέπει να την κάνουν», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Πρόσθεσε πως «ο εμβολιασμός έχει φτάσει σε ένα 66% παγκόσμια και εάν βάλουμε και αυτούς που έχουν κολλήσει φυσικά, πάμε σε ένα σεβαστό ποσοστό».
Συμπλήρωσε πως «υπάρχουν άνθρωποι που λόγω κάποιων νοσημάτων, δεν μπορούν να αναπτύξουν ανοσία κατά του κορωνοϊού» και «γι ‘αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα αντίσωμα, το οποίο σου κάνει ανοσία για το εμβόλιο για ένα εξάμηνο, και το παίρνεις πριν νοσήσεις όχι μετά, και το δεύτερο είναι το χάπι».

Τι ισχύει από 1η Ιουνίου

Από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας για την πλειονότητα των εσωτερικών χώρων (καταστήματα, σούπερ μάρκετ, χώροι διασκέδασης κλπ.) και μάλιστα, ισχύει και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.
Ωστόσο, παραμένει η ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός και για όλους τους κλειστούς χώρους, στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Πλέον, υποχρεωτική θα είναι η χρήση της σε όλες τις μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και στα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ για αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τρένα και μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές για τους επιβάτες.
Επιπλέον, στα σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να πηγαίνουν χωρίς μάσκες, με εξαίρεση την περίοδο των εξετάσεων που είναι υποχρεωτική η χρήση της για μαθητές και φοιτητές, ενώ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται σε ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης