Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπερνάρος: Απαξία του Δημοσίου και των υπευθύνων απέναντι στα θύματα για τα όσα τραγικά έγιναν στο Μάτι

Καπερνάρος: Απαξία του Δημοσίου και των υπευθύνων απέναντι στα θύματα για τα όσα τραγικά έγιναν στο Μάτι
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία υπήρξε η αντίδραση του συνηγόρου θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, Βασίλη Καπερνάρου, η αγωγή των οποίων είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο σήμερα Παρασκευή, αλλά τελικώς αναβλήθηκε εξαιτίας της μη κατάθεσης φακέλου από Πυροσβεστική και δήμους.
Όπως δήλωσαν οι νομικοί εκπρόσωποί τους δεν ήταν έτοιμοι με αποτέλεσμα η διεξαγωγή της δίκης για την ομαδική αγωγή 24 πυρόπληκτων να παραπεμφθεί για τις 25 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για «εικόνα μιας συντηρούμενης κρατικής παρακμής όπου “το δημόσιο δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί”» τονίζει ο κ. Καπερνάρος μετά την εξέλιξη αυτή.
«Ακόμη και σήμερα, και παρά το γεγονός ότι παραπέμπονται για κακούργημα, το εναγόμενο Ελληνικό δημόσιο, με τις επιμέρους υπεύθυνες υπηρεσίες, «δεν παρέδωσε φάκελο», διότι δήλωσε απροετοίμαστο, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η εκδίκαση των προσδιορισμένων δικασίμων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.
«Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την φονικότερη πυρκαγιά της τελευταίας εκατονταετίας. Η απόλυτη έλλειψη οργάνωσης των κρατικών μηχανισμών, η αδιαφορία και η ανικανότητα για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού περιβάλλοντος, οι κακουργηματικές και εγκληματικές ενέργειες και παραλείψεις των οργάνων του κράτους και η, επί ματαίω, απόπειρα αυτών να «θολώσουν τα νερά» και να απεκδυθούν των ευθυνών τους, είναι μόνον ορισμένες από τις αιτίες που κρατικοί φορείς έχουν εναχθεί, ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων» σημειώνει.
«Οι οικογένειες, οι οποίες έχασαν εξ ολοκλήρου τις περιουσίες τους και τώρα καλούνται να ξαναρχίσουν από το απόλυτο μηδέν, οι πολυεγκαυματίες-πολυτραυματίες, οι οποίοι έχουν αναλάβει το κόστος αποθεραπείας τους από ίδια κεφάλαια, ενώ αδυνατούν να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση τους, οι πενθούντες, οι οποίοι έχασαν τους ανθρώπους τους, εξαρτώνται από την έλλειψη φακέλων των εναγομένων, οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια “δεν πρόλαβαν να προετοιμαστούν”…» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
«Αυτή είναι η απαξία που προσδίδουν στα όσα τραγικά συνέβησαν την 23η Ιουλίου, αυτή είναι η εξακολουθητική καταχρηστική συμπεριφορά τους, εις βάρος των θυμάτων του Ματιού. Αυτή είναι η εικόνα μιας συντηρούμενης κρατικής παρακμής: «το δημόσιο δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί» (!!!)» τονίζει.
Και καταλήγει: «Οι 102 ψυχές που υπερίπτανται πάνω από τα κεφάλια μας και όσοι έμειναν πίσω, γεμάτοι σωματικά και ψυχικά τραύματα πρέπει να δικαιωθούν και θα δικαιωθούν γιατί θα δώσουμε μάχη».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης