Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ήπια κέρδη 0,45%, στα 114,03 δολάρια το βαρέλι το brent

Πετρέλαιο: Ήπια κέρδη 0,45%, στα 114,03 δολάρια το βαρέλι το brent
Tο αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 56 cents ή 0,5% και έκλεισε στα 110,33 δολάρια το βαρέλι

Με ήπια κέρδη έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα έδειξαν μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και βενζίνης.
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τη δραστηριότητά τους ως απάντηση στην αναμενόμενη αύξηση της εποχικής ζήτησης βενζίνης, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 500.000 βαρέλια και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 567.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων μειώθηκαν κατά 949.000 βαρέλια.
«Η σύσφιξη στην αμερικανική αγορά βενζίνης θα αυξήσει τις ανησυχίες σχετικά με την προσφορά καθώς μπαίνουμε σε περίοδο αυξημένης οδήγησης», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING.
Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών μελών της για την επιβολή embargo στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου αν και πλέον αρχίζει και διαφαίνεται ότι η συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες δεν θα οδηγήσει σε συμφωνία.
Στο πλαίσιο αυτό, το brent παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 47 cents ή κατά 0,45% στα 114,03 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 56 cents ή 0,5% και έκλεισε στα 110,33 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης