Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι ανατίμησης στο ρούβλι από 152 στα 58 ανά δολ. κόντρα... στον Biden – Οι 10 λόγοι που ισχυροποίησαν το ρωσικό νόμισμα

Ράλι ανατίμησης στο ρούβλι από 152 στα 58 ανά δολ. κόντρα... στον Biden – Οι 10 λόγοι που ισχυροποίησαν το ρωσικό νόμισμα
Ποιες είναι οι αιτίες ανατίμησης του ρουβλίου έναντι δολαρίου και ευρώ - Έχει σημειώσει επικό ράλι

Κόντρα στην πρόβλεψη του αμερικανού Προέδρου Biden ο οποίος είχε προβλέψει ότι το ρούβλι σύντομα θα είναι συντρίμμια και η ρωσική οικονομία θα καταρρεύσει – μια ακόμη αποτυχημένη πρόβλεψη – το ρούβλι σημειώνει ράλι ανατίμησης καθώς από τα 152 ρούβλια ανά δολάρια όταν κατέρρευσε στο αποκορύφωμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία… έχει σημειώσει ένα επικό ράλι και έχει ανατιμηθεί στα 58 ρούβλια ανά δολάριο.

Ποιες οι αιτίες της ανατίμησης;

1)Η πρώτη αιτία για το μεγάλο ράλι του ρουβλίου σχετίζεται με την απόφαση του ρώσου Προέδρου Putin να επιβάλλει στις μη φιλικές χώρες να πληρώσουν σε ρούβλια αντί δολάρια το φυσικό αέριο που προμηθεύονται.

2)Αποδείχθηκε ότι η στρατηγική της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας που δεν υιοθέτησε την τοξική πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης επιτρέπει στο εθνικό νόμισμα και στην νομισματική πολιτική να διαφοροποιηθούν.

3)Η στρατηγική της Ρωσίας να αποκλείσει τα λιμάνια της Ουκρανίας και ταυτόχρονα να διαχειριστεί την υποβόσκουσα επισιτιστική κρίση έχει συμβάλλει στην αύξηση του κόστους διαβίωσης παγκοσμίως….

4)Αποδεικνύεται από την έλλειψη συνοχής ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας δεν αποδίδουν ή έχουν περιορισμένο – ελεγχόμενο αντίκτυπο.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσική οικονομία μπορεί να σημειώσει συρρίκνωση κάτω από -10% σε σχέση με το -40% της Ουκρανίας.

5)Ο Λευκορώσος Πρόεδρος που συναντήθηκε με τον Putin ανέφερε κάτι που έχει βάση…
Οι ελίτ της Δύσης και οι κυβερνήσεις είχαν αυταπάτες σχετικά με τα αίτια της οικονομικής κρίσης και του πληθωρισμού που μαστίζει όλον τον δυτικό κόσμο.
Ο πληθωρισμός έχει ως βάση την παράλογη – τοξική ποσοτική χαλάρωση των κεντρικών τραπεζών και της δημοσιονομικής εκτροπής… η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήρθε αργότερα…να επιδεινώσει το ήδη πολύ αρνητικό κλίμα.

6)Η Δύση πυροδότησε παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιβάλλοντας τις αυστηρότερες κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο πόλεμος - και η προσπάθεια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία για να την τιμωρήσει - έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των σιτηρών, του μαγειρικού λαδιού, των λιπασμάτων και της ενέργειας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία καθώς επιδεινώνεται η παγκόσμια επισιτιστική κρίση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε λιμό.
Η Ρωσία ήταν πάντα ένας αρκετά αξιόπιστος εξαγωγέας σιτηρών.
Δεν είναι η Ρωσία η πηγή του προβλήματος.
Η πηγή του προβλήματος είναι οι κυρώσεις.
Η Ρωσία και η Ουκρανία μαζί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού.

7)Το ρούβλι εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών έναντι του ευρώ και του δολαρίου, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην υποχρεωτική μετατροπή συναλλάγματος σε ρούβλια.
Η Κίνα και η Ινδία (και μεγάλο μέρος της Ευρώπης) εξακολουθούν να αγοράζουν ενέργεια και τα αγροτικά προϊόντα της Ρωσίας... παρά τις απειλές με κυρώσεις.
Το ρωσικό νόμισμα είναι περίπου 24% ισχυρότερο από ότι πριν από την εισβολή , καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται για 4ο μήνα.

8)Η πίεση στο δολάριο και το ευρώ θα αυξηθεί καθώς περισσότεροι αγοραστές φυσικού αερίου ανοίγουν ειδικούς λογαριασμούς σε ρούβλια ανέφερε η Freedom Finance LLC.
Το ρούβλι θα μπορούσε να ανατιμηθεί στο εύρος των 58-60 ρούβλια ανά δολάριο αλλά θα μπορούσε να ανατιμηθεί και περισσότερο.

9)Μια ακόμη πρόβλεψη του αμερικανού Προέδρου Biden έπεσε τελείως έξω
Στην αρχή της εισβολής της Ρωσίας, είχε προβλέψει ότι το Ρούβλι θα καταλήξει στα μπάζα… θα είναι συντρίμμια.
Επίσης ο αμερικανός Πρόεδρος είχε προβλέψει ότι η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο να μειωθεί κατά 50%.
Κατατασσόταν ως η 11η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο πριν από αυτή την εισβολή και σύντομα θα είναι εκτός 20σάδας είχε προβλέψει στις 23 Μαρτίου ο αμερικανός Πρόεδρος και σε αυτή την πρόβλεψη έπεσε τελείως έξω…

10)Ο αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας αυξάνει την πίεση διεθνώς…
Σε μια εικονική ομιλία ενώπιον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προέτρεψε τις δυτικές χώρες να επιβάλουν «μέγιστες οικονομικές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας.
Αξιωματούχος του ΟΗΕ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τόνισε ότι ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» από τον Putin στην Ουκρανία και την ευρύτερη ανθρωπότητα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στοχεύει να μετατρέψει «Ρωσίας σε παγκόσμιο παρία» εξέλιξη άκρως απαράδεκτη….
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ότι ο αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας από την Ρωσία είναι στην πραγματικότητα μια «κήρυξη πολέμου» στην επισιτιστική ασφάλεια του πλανήτη
«Κάθε 1% αύξηση της πείνας οδηγεί σε αύξηση 2% στη μετανάστευση».

«Δυτικοί διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των ουκρανικών λιμανιών δεν είναι πρακτική επιλογή για τουλάχιστον έξι μήνες.
Όπως προέβλεψε ο The Economist με τίτλο η επερχόμενη καταστροφή των τροφίμων, «το υψηλό κόστος των βασικών τροφίμων έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα φάνε αρκετά κατά 440 εκατομμύρια, σε 1,6 δισεκατομμύρια.
Σχεδόν 250 εκατομμύρια βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας. Εάν, όπως είναι πιθανό, ο πόλεμος συνεχιστεί και οι προμήθειες από τη Ρωσία και την Ουκρανία περιοριστούν, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα φτωχοποιηθούν.
6760569.png

rouvliiii_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης