Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Πάνω από 2 εκατ. κρούσματα covid – Φόβοι ΠΟΥ για νέα θανάσιμη μετάλλαξη

Β. Κορέα: Πάνω από 2 εκατ. κρούσματα covid – Φόβοι ΠΟΥ για νέα θανάσιμη μετάλλαξη
Αισιοδοξία των βορειοκορεατικών αρχών για καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 2 εκατομμύρια εκτιμάται πως είναι τα κρούσματα covid στη Βόρεια Κορέα, με τις Αρχές να προσπαθούν να περιορίσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τα περιστατικά με «πυρετό»
Όπως ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μέχρι στιγμής οι θάνατοι υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 65 ενώ έχουν καταγραφεί και πάνω από 2,24 εκατομμύρια μολύνσεις.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές ούτε πόσοι από τους ασθενείς έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν – και αν έχουν επιβεβαιωθεί – covid ούτε πόσοι θάνατοι οφείλονται σε επιπλοκές από τον κορωνοϊό.

Ανησυχία ΠΟΥ

Παρόλο αυτά οι Αρχές θεωρούν πως επιτυγχάνουν «καλά αποτελέσματα» στην προσπάθεια να ελεγχθεί η κρίση, καθώς η παραγωγή συνεχίζεται «ομαλά» στη βιομηχανία και στη γεωργία, ενώ γίνονται προετοιμασίες για την επίσημη κηδεία πρώην στρατηγού.
Πάντως, ο ΠΟΥ δεν κρύβει την ανησυχία του για την ανάπτυξη μιας νέας θανάσιμης μετάλλαξης του ιού στη Βόρεια Κορέα, εάν η εξάπλωση συνεχιστεί ανεξέλεγκτη στο κράτος 25 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Σημειώνεται πως η Β. Κορέα ούτε έχει εμβολιάσει ούτε διαθέτει κατάλληλα φάρμακα για να αντιμετωπίσει την covid, με το σύστημα υγείας της χώρας να είναι ανάμεσα στα τρία χειρότερα παγκοσμίως.
Νότια Κορέα και ΗΠΑ έχουν προσφερθεί να συνδράμουν, αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης