Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Στο στρατό η μάχη της Covid - Γαργάρες με αλμυρό νερό ή τσάι συστήνει ο Kim

Βόρεια Κορέα: Στο στρατό η μάχη της Covid - Γαργάρες με αλμυρό νερό ή τσάι συστήνει ο Kim
Οι ιατρικές προμήθειες παραμένουν περιορισμένες και το πρόγραμμα εμβολίων είναι ανύπαρκτο στη Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε για πρώτη φορά ένα «εκρηκτικό» ξέσπασμα της COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να δίνουν οδηγίες στους κατοίκους να «κάνουν γαργάρες» με αλμυρό νερό για να αντιμετωπίσουν τον ιό, καθώς οι ιατρικές προμήθειες παραμένουν περιορισμένες και το πρόγραμμα εμβολίων είναι ανύπαρκτο, αναφέρει το Reuters.
Ο ηγέτης της χώρας, Kim Jong Un, κατηγόρησε τους υγειονομικούς για την αργή ανταπόκριση για την αντιμετώπιση του ιού και την έλλειψη φαρμάκων.
Γι' αυτό και εξετάζει να κινητοποιήσει το ιατρικό σώμα του στρατού για να «σταθεροποιήσει την προμήθεια φαρμάκων στην πόλη της Πιονγκγιάνγκ», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Covid είναι... πυρετός

Τη Δευτέρα (16/5), οι υγειονομικές αρχές της Βόρειας Κορέας ανέφεραν ότι περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια έχουν υποστεί πυρετό, με 50 θανάτους.
Με πολύ λίγες θεραπείες για την COVID, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει οδηγίες στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν αντιβιοτικά, παυσίπονα και άλλες θεραπείες, όπως γαργάρες αλμυρού νερού και κατανάλωση τσαγιού από φύλλα ιτιάς.
Ο Kim έχει θέσει τον εαυτό του επικφαλής της ομάδας αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών της χώρας, επιβλέποντας τις καθημερινές συναντήσεις για το ξέσπασμα, το οποίο ήδη είπε ότι έχει προκαλέσει «μεγάλη αναταραχή».
Η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει διεθνή βοήθεια και εμβόλια τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Χωρίς άμεση βοήθεια, τα ποσοστά θνησιμότητας και μόλυνσης θα μπορούσαν να αυξηθούν στα ύψη σε μια χώρα με ένα από τα χειρότερα νοσοκομειακά συστήματα στον κόσμο.
Οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα παραμένουν ανεμβολίαστοι και δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα λόγω της κακής διατροφής και του χαμηλού βιοτικού επιπέδου.

Το παράδειγμα της Κίνας

Ο Kim πάντως ακολουθεί το παράδειγμα της Κίνας και επέβαλε ένα lockdown σε εθνικό επίπεδο για να σταματήσει την εξάπλωση.
Κάποιοι υποπτεύονται ότι η Βόρεια Κορέα υποτιμά σημαντικά τις μολύνσεις και τους θανάτους.
«Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι αρχές της Βόρειας Κορέας θα πουν ότι πέθαναν από υπερβολική εργασία ή από φυσικούς θανάτους, όχι εξαιτίας της COVID-19», είπε στο ABC News ο Nam Sung-wook, καθηγητής σε Πανεπιστήμιο στη Νότια Κορέα.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο Kim είναι πιθανό να υποτιμά το ξέσπασμα για να προστατεύσει την «αξιοπρέπειά» του.
Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας προσφέρθηκε να στείλει μάσκες, κιτ δοκιμών και εμβόλια, αλλά ο Βορράς δεν έχει αναγνωρίσει τον γείτονά του στο νότο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης