Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία: Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ψήφισε υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ

Φινλανδία: Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ψήφισε υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
Από τα 60 μέλη της ηγεσίας του κόμματος, 53 ψήφισαν υπέρ, 5 κατά και δύο απείχαν, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι
Σχετικά Άρθρα

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Φιλανδής πρωθυπουργού Sanna Marin ανακοίνωσε πως υποστηρίζει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, η υποψηφιότητα για την οποία πρόκειται να επισημοποιηθεί την Κυριακή (15/5/2022).
Από τα 60 μέλη της ηγεσίας του κόμματος, 53 ψήφισαν υπέρ, 5 κατά και δύο απείχαν, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι.
Η υποψηφιότητα της Φινλανδίας πρόκειται να επισημοποιηθεί στις 15/5 από την κυβέρνηση, πριν συνεδριάσει το κοινοβούλιο τη Δευτέρα (16/5) και σταλεί επισήμως μέσα στις επόμενες ημέρες η υποψηφιότητα της χώρας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Η Σουηδία πρόκειται επίσης να αποφασίσει μέσα στις προσεχείς ημέρες αν θα είναι υποψήφια για ένταξη στη συμμαχία.
Μια σημαντική συνεδρίαση του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος την Κυριακή, στη Στοκχόλμη αναμένεται να άρει και το τελευταίο εμπόδιο πριν από την ανακοίνωση του αιτήματος για ένταξη.

«Είναι καιρός για ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Στη διάρκεια της ομιλίας της προς τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος, η Marin επανέλαβε ότι υποστηρίζει την ένταξη στο ΝΑΤΟ λέγοντας πως η Ρωσία έδειξε ότι δεν σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες.
Πρόσθεσε πως μόνο ένα συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί απ' αυτό, δηλαδή ότι είναι καιρός η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε τις υποψηφιότητές μας αυτή την εβδομάδα, μαζί με τη Σουηδία.
Έχουν τη δική τους διαδικασία, όμως ελπίζω πως θα πάρουμε τις αποφάσεις την ίδια στιγμή», δήλωσε η Φιλανδή πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->