Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Υποχωρεί η παραγωγή των ασφαλιστικών στην Ελλάδα - Σε δυσμενή θέση οι ασφαλιστικές Ζωής

Υποχωρεί η παραγωγή των ασφαλιστικών στην Ελλάδα  - Σε δυσμενή θέση οι ασφαλιστικές Ζωής
Σε δυσμενή θέση οι ασφαλίσεις νομικής προστασίας με πτώση -6,5%...

Τον πόλεμο της Ευρώπης κατά της Ρωσίας, πληρώνει η ασφαλιστική αγορά με την παραγωγή, παρά τις μεγάλες αυξήσεις τιμών στα ασφάλιστρα να υποχωρεί -1,3% σύμφωνα με τα στατιστικά της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου.

Καθίζηση οι ασφαλίσεις ζωής, αντιστάθμιση παραγωγής από τις γενικές

Συνεχίζεται η κατρακύλα στις ασφαλίσεις Ζωής οι οποίες γράφουν πτώση 10% με την παραγωγή να φτάνει στα 468,4 εκατ. Την πτώση αντισταθμίσουν οι ασφαλίσεις κατά ζημιών με άνοδο 6,5% στα 597,52 εκατ. Την μεγάλη υποχώρηση στο κλάδο ζωής είχε προβλέψει σε προγενέστερα δημοσιεύματα το BN καθώς οι ασφαλιστικές τα τελευταία χρόνια στήριξαν τις πωλήσεις τους στα unit linked προϊόντα και όχι στα παραδοσιακά συνταξιοδοτικό προϊόντα. Τα υψηλά ποσοστά προμηθειών που έδιναν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και οι εύκολη πώληση των προϊόντων συνδεδεμένων με την ασφάλιση οδήγησαν μεταξύ άλλων σήμερα τον κλάδο ζωής στην γωνία.
Σημαντική μετά από την πολυετή καθίζηση, η αύξηση της αστικής ευθύνης οχημάτων κατά 1,6% στα 184,120 ευρώ η οποία οφείλεται εν μέρει στις αυξήσεις των ασφαλίστρων, στις ανανεώσεις και τις νέες εργασίες (νέα ασφαλιστήρια).

Οι εγγυήσεις φεύγουν μπροστά χωρίς όριο ανόδου

Ιλιγγιώδης και πρωτόγνωρη η αύξηση στις εγγυήσεις +676% στα 6.254 εκατομμύρια.
Σημαντική η αύξηση στις ασφαλίσεις αεροσκαφών +80% αλλά και στα μεταφερόμενα εμπορεύματα +20%.
Σε δυσμενή θέση οι ασφαλίσεις νομικής προστασίας με πτώση -6,5% καταδεικνύοντας παρά το ότι μία και μόνο εταιρεία μονοπωλεί στην Ελλάδα, είτε οι ασφαλίσεις δεν χρειάζονται, είτε στην Ελλάδα γίνεται σωστή επικοινωνία για την χρησιμότητα τους.

Τα δύσκολα για τις ασφαλιστικές στην Ελλάδα έρχονται

Πολύ δύσκολο θα είναι για τις ασφαλιστικές στην Ελλάδα ιδιαίτερα όσες δεν έχουν προετοιμαστεί και τις ασφαλίσεις Ζωής να αναχαιτίσουν το αποτέλεσμα (-21% ασφαλίσεις ζωής και μόλις +17% τα unit linked) δεύτερο τρίμηνο του 2022 και οι αρχές του 2023 καθώς η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και ο πληθωρισμός θα μειώσει εκ νέου τα περιθώρια κέρδους αλλά και τις νέες εργασίες.
Εξίσου δύσκολο και για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που είχαν δώσει έμφαση σε πωλήσεις προϊόντων ασφαλιστικών που έδιναν υψηλές προμήθειες .

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης