Διεθνή

Εικόνες από το Azovstal με τραυματίες Ουκρανούς του Τάγματος του Αζόφ – Έκκληση για εκκένωσή τους

Εικόνες από το Azovstal με τραυματίες Ουκρανούς του Τάγματος του Αζόφ – Έκκληση για εκκένωσή τους
Εκτιμάται ότι στο εργοστάσιο είναι 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες, ανάμεσα τους εκατοντάδες τραυματίες
Σχετικά Άρθρα

Σειρά φωτογραφιών με τραυματίες Ουκρανούς μαχητές του Τάγματος του Αζόφ, από το εσωτερικό του εργοστασίου Azovstal, δόθηκαν στη δημοσιότητα σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα προκειμένου να διασωθούν οι τραυματίες στρατιώτες.
Εκτιμάται πως στο εργοστάσιο Azovstal, το οποίο αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη, βρίσκονται – σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση – πάνω από 1.000 στρατιώτες καθώς και εκατοντάδες τραυματίες, αλλά και περίπου 100 άμαχοι πολίτες.
Αν και οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εισβάλει στο εσωτερικό του εργοστασίου, συνεχίζονται αστάματητα οι βομβαρδισμοί.
11_30.jpg
12_26.jpg
13_11.jpg
«Όλος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να δει τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι τραυματισμένοι, ανάπηροι υπερασπιστές της Μαριούπολης και να δράσει!
Σε εντελώς ανθυγιεινές συνθήκες, με ανοιχτές πληγές επιδεδεμένες με μη αποστειρωμένα υπολείμματα επιδέσμων, χωρίς την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή ακόμη και τροφή.
Καλούμε τον ΟΗΕ και τον Ερυθρό Σταυρό να δείξουν την ανθρωπιά τους και να επιβεβαιώσουν τις βασικές αρχές στις οποίες δημιουργήθηκαν, προκειμένου να διασώζουν τραυματίες που δεν είναι πλέον μαχητές.
Οι στρατιώτες που βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά και εκατοντάδες άλλοι στο εργοστάσιο του Azovstal υπερασπίστηκαν την Ουκρανία και ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο με σοβαρούς τραυματισμούς σε βάρος της δικής τους υγείας.
Η Ουκρανία και η παγκόσμια κοινότητα τώρα δεν μπορούν να τους προστατέψουν και να τους φροντίσουν;» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο λογαριασμό του Τάγματος του Αζόφ στο Telegram.
15_9.jpg
16_8.jpg
17_4.jpg
Οι μαχητές του Τάγματος του Αζόφ ζητούν την άμεση εκκένωση των τραυματιών σε εδάφη που ελέγχονται από τις ουκρανικές δυνάμεις, προκειμένου να τους παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα.
Σημειώνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις κατόπιν εντολής του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin, έχουν περικυκλώσει ασφυκτικά το εργοστάσιο και δεν έχουν προχωρήσει σε εισβολή στο εσωτερικό του εργοστασίου.
Ωστόσο, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης