Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Azovstal, δεν ισχύει ότι το αποκλείουν μόνο

Μ. Βρετανία: Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Azovstal, δεν ισχύει ότι το αποκλείουν μόνο
Προφανώς οι επιχειρήσεις συνδέονται με την πρόθεση τους να έχουν μια συμβολική επιτυχία έως τις 9/5 αναφέρουν οι Βρετανοί
Σχετικά Άρθρα

Για συνεχές σφυροκόπημα του εργοστασίου Azovstal - που αποτελεί τον τελευταίο θύλακα αντίστασης των Ουκρανών στη Μαριούπολη – από τις ρωσικές δυνάμεις για δεύτερη ημέρα κάνει λόγο το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας, επισημαίνοντας πως δεν ισχύει η εντολή Putin για ασφυκτικό αποκλεισμό του χώρου του εργοστασίου.
Στην τελευταία ενημέρωση του για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις τους στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal για δεύτερη ημέρα, παρά τις ρωσικές δηλώσεις που ισχυρίζονται ότι θα επιδιώξουν απλώς να το αποκλείσουν.
«Η νέα προσπάθεια της Ρωσίας να εξασφαλίσει το Azovstal και να ολοκληρώσει την κατάληψη της Μαριούπολης συνδέεται πιθανώς με τους επερχόμενους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μαΐου και την επιθυμία του Putin να έχει μια συμβολική επιτυχία στην Ουκρανία», αναφέρει η έκθεση.
Αυτή η προσπάθεια έγινε με μεγάλο κόστος σε στρατιώτες, εξοπλισμό και πυρομαχικά για τη Ρωσία.
Ενώ η ουκρανική αντίσταση συνεχίζεται στο Azovstal, οι ρωσικές απώλειες θα συνεχίσουν να αυξάνονται και να ματαιώνουν τα επιχειρησιακά τους σχέδια στο νότιο Donbas» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης