Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Κέρδη - ρεκόρ το α' τρίμηνο 2022 - Ώθηση από το άλμα στις τιμές της ενέργειας

Shell: Κέρδη - ρεκόρ το α' τρίμηνο 2022 - Ώθηση από το άλμα στις τιμές της ενέργειας
Kέρδη - ρεκόρ ύψους 9,13 δισ. δολ. ανακοίνωσε η Shell, ενισχυμένα από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα

Kέρδη - ρεκόρ ύψους 9,13 δισ. δολ. ανακοίνωσε η Shell, ενισχυμένα από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τα εξαιρετικά κέρδη διύλισης και τις ισχυρές επιδόσεις του τμήματος συναλλαγών της.
Η τελευταία από τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας που ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου, ενώνεται με τους ανταγωνιστές του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της BP και της TotalEnergies, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη από την αστάθεια των τιμών των εμπορευμάτων που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.
Ξεπέρασε τα προηγούμενα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη που κατέγραψε το 2008, ακόμη και μετά τη μείωση των 3,9 δισ. δολ. μετά τους φόρους ως αποτέλεσμα της απόφασής της να αποχωρήσει από τις δραστηριότητες στη Ρωσία.
Επίσης, τερματίζει το εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη Ρωσία.
Οι μετοχές της Shell σημείωσαν άνοδο 3,3% στις αρχές της διαπραγμάτευσης, υπεραποδίδοντας της ανόδου 1,8% στον δείκτη εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Έξοδος από τη Ρωσία

Μέχρι το τέλος του 2022, η Shell ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει όλες τις μακροπρόθεσμες αγορές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία, εκτός από δύο συμβόλαια με έναν «μικρό, ανεξάρτητο Ρώσο παραγωγό» που δεν κατονόμασε.
Τα συμβόλαιά της για την εισαγωγή προϊόντων διύλισης πετρελαίου από τη Ρωσία θα λήξουν επίσης, τόνισε, προσθέτοντας ότι είχε ακόμη μακροπρόθεσμα συμβόλαια για την αγορά ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η Shell, ο μεγαλύτερος έμπορος LNG στον κόσμο, δήλωσε ότι οι πωλήσεις του καυσίμου αυξήθηκαν κατά 9% το τρίμηνο σε 18,3 εκατομμύρια τόνους.
Το LNG θεωρείται κρίσιμο για τον τερματισμό της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο αγωγών, σημειώνει το Reuters.
Η Shell διατηρεί 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αξία ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στον ισολογισμό της, συμπεριλαμβανομένων των πρατηρίων καυσίμων, ενός εργοστασίου λιπαντικών και μελλοντικών μερισμάτων από το μερίδιό της στο έργο Sakhalin-2 LNG, δήλωσε εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης