Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Aπομειώσεις έως και 5 δισ. δολαρίων λόγω της εξόδου από τη Ρωσία

Shell: Aπομειώσεις έως και 5 δισ. δολαρίων λόγω της εξόδου από τη Ρωσία
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις οι απομειώσεις θα ήταν περί 3,4 δισ. δολ.
Σχετικά Άρθρα
Απομειώσεις έως και 5 δισ. δολ. αναμένεται η Shell μετά την απόφαση της να αποχωρήσει από τη Ρωσία, ενώ η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ενίσχυσε τις εμπορικές δραστηριότητες στο α' τρίμηνο του 2022.
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι απομειώσεις μετά τους φόρους, ύψους 4-5 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο, δεν θα επηρεάσουν τα κέρδη της. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις οι απομειώσεις θα ήταν περί 3,4 δισ. δολ..
Η έναρξη του 2022 σηματοδότησε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους εδώ και δεκαετίες για τη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου καθώς οι δυτικές επιχειρήσεις αποσύρθηκαν άμεσα από τη Ρωσία κόβοντας εμπορικούς δεσμούς και διαλύοντας κοινοπραξίες, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η Shell αναγκάστηκε να απολογηθεί στις 8 Μαρτίου για την αγορά μιας παρτίδας ρωσικού πετρελαίου με μεγάλη έκπτωση δύο εβδομάδες μετά τη ρωσική εισβολή. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη συμμετοχή της σε όλους τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αγοράζει πλέον ρωσικό αργό πετρέλαιο, ότι θα κλείσει τα πρατήρια καυσίμων και θα σταματήσει την πώληση τα των αεροπορικών καυσίμων και των λιπαντικών της στη Ρωσία. Η εταιρεία είχε ήδη δεσμευτεί να αποχωρήσει από τις κοινοπραξίες της με τη ρωσική Gazprom και τις συνδεδεμένες σε αυτήν εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης