Τελευταία Νέα
Διεθνή

Radakin (Βρετανία): Οι Ρώσοι ήθελαν να πάρουν σε 30 ημέρες την Ουκρανία – Απίστευτη αλαζονεία

Radakin (Βρετανία): Οι Ρώσοι ήθελαν να πάρουν σε 30 ημέρες την Ουκρανία – Απίστευτη αλαζονεία
Για συγκλονιστική αποτυχία στη συλλογή πληροφοριών κάνει λόγο ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Μ. Βρετανίας Antony Radakin
Σχετικά Άρθρα
Για συγκλονιστική αποτυχία στη συλλογή πληροφοριών αλλά και για απίστευτη αλαζονεία από την πλευρά των Ρώσων όσον αφορά τη στρατιωτική τους επιχείρηση στην Ουκρανία έκανε λόγο ο ναύαρχος Antony Radakin, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Μ. Βρετανίας, ο οποίος είπε πως ο σχεδιασμός ήταν να έχει καταληφθεί όλη η Ουκρανία μέσα σε 30 ημέρες.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Λονδίνο, ο Radakin εξέφρασε την έκπληξη του από τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού, που όπως είπε, άρχισε με κακό σχεδιασμό και κατέληξε σε καταστροφικά αποτελέσματα για τις ρωσικές δυνάμεις.
Όπως είπε, ο πρόεδρος Putin που είναι και ο επικεφαλής της εκστρατείας, είναι ένας αυταρχικός ηγέτης που ολοένα και απομονώνεται, ενώ σημείωσε πως η λήψη αποφάσεων των Ρώσων υπεύθυνων της επιχείρησης όχι μόνο σπάνια βελτιώνεται, αλλά και χειροτερεύει.

Παταγώδης αποτυχία

«Η Ρωσία εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να εισβάλλει στην Ουκρανία, να πάρει πόλεις μέσα σε λίγες ημέρες και όλη την χώρα σε 30 ημέρες» σημείωσε ο Radakin, αποδίδοντας την αποτυχία των Ρώσων στη σοκαριστική αποτυχία συλλογής πληροφοριών και στην απίστευτη αλαζονεία τους.
«Όποιο και αν είναι το τελικό τους σχέδιο, αυτό είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που είχαν εκπονήσει στην αρχή» είπε ο Radakin, τονίζοντας ότι βασική επιδίωξη του Putin ήταν η κατάληψη όλης της Ουκρανίας προκειμένου να απωθήσουν το ΝΑΤΟ και να κάνουν μια επίδειξη δύναμης στη Δύση.

Πιο δυνατό από ποτέ το ΝΑΤΟ

«Όλα αυτά όμως απέτυχαν, το ΝΑΤΟ δεν υπήρξε ποτέ πιο δυνατό.
Η ιδέα ότι το λαός της Ουκρανίας θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να προσανατολιστεί προς τη Ρωσία φαίνεται πλέον παράλογο.
Επίσης, η ιδέα ότι θα ξεμείνεις από καύσιμα, όταν είσαι μόλις 100 μίλια μέσα στην Ουκρανία επίσης φαίνεται παράξενο» υποστήριξε ο Radakin, αναφερόμενος κυρίως στα προβλήματα τροφοδοσίας που αντιμετώπισε ο ρωσικός στρατός στις πρώτες ημέρες του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης