Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι ξέρει ο Gates; «Δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα του κορωνοϊού - Διεθνής παρακολούθηση, παραπάνω επενδύσεις»

Τι ξέρει ο Gates; «Δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα του κορωνοϊού - Διεθνής παρακολούθηση, παραπάνω επενδύσεις»
Επανέλαβε επίμονα την ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων για την αποτροπή μελλοντικών πανδημιών
Σχετικά Άρθρα

Ζοφερές φαίνεται πως είναι οι προβλέψεις του πρώην μεγιστάνα της Microsoft Bill Gates για την πανδημία του κορωνοϊού.... αλλά και για τις επόμενες επιδημίες που θα έρθουν, όπως αφήνει ανοικτά να εννοηθεί.
Επιπροσθέτως, ο δισεκατομμυριούχος προτείνει να συσταθεί μια ομάδα διεθνών ειδικών διαφόρων ειδικοτήτων, από επιδημιολόγους έως διαμορφωτές ηλεκτρονικών μοντέλων, η οποία θα αναλάβει να παρακολουθεί και να μπορεί να εντοπίσει παγκόσμιες υγειονομικές απειλές και να συντονίσει την αντίδραση των κρατών.
Αυτό υποστήριξε ο Bill Gates σε συνέντευξη του στους Financial Times, όπου επεσήμανε πως απαιτούνται επιπλέον επενδύσεις για να αποτραπεί μια νέα πανδημία.
Εξάλλου, η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. «Έχουμε ακόμη τον κίνδυνο η πανδημία αυτή να παράγει ένα στέλεχος που θα είναι πιο μεταδοτικό και ακόμη πιο θανατηφόρο. Δεν είναι βέβαια πιθανό, δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής, όμως υπάρχει ένα ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» τόνισε.

Ζητά παραπάνω επενδύσεις

Σε κάθε περίπτωση ο Gates, που ήδη από το 2015 είχε προειδοποιήσει πως ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για μια πανδημία, στάθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία του υπό την ονομασία Παγκόσμια Επιδημιολογική Απάντηση και Αντίδραση, για την καλύτερη προετοιμασία της ανθρωπότητας από την επόμενη κρίση, εξηγώντας πως θα πρέπει να τεθεί υπό την ομπρέλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Επιπλέον, επανέλαβε επίμονα την ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων για την αποτροπή μελλοντικών πανδημιών.
Ως παράδειγμα πρόβαλε το γεγονός πως ακόμη και στους κόλπους του ΠΟΥ, που είναι το μόνο όργανο θα που μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα, υπήρχαν λιγότερο από δέκα άνθρωποι που εργάζονταν με πλήρες ωράριο πάνω στο ζήτημα μιας πιθανής προετοιμασίας μας από μια πανδημία.
«Η τωρινή χρηματοδότηση του ΠΟΥ δεν είναι σοβαρή για την αντιμετώπιση πανδημιών».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης