Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία «τιμωρεί» τον Schroeder: Του αφαιρούνται προνόμια, το SPD τον αποπέμπει

Η Γερμανία «τιμωρεί» τον Schroeder: Του αφαιρούνται προνόμια, το SPD τον αποπέμπει
«Είναι αδιανόητο πλέον να του παρέχουν γραφείο οι φορολογούμενοι», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αφαιρέσει τα προνόμια του Gerhard Schroeder, τα οποία απολαμβάνει ως πρώην καγκελάριος, λόγω της στενής σχέσης του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin και της άρνησής του να αποσυρθεί από τις θέσεις του στους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.
«Είναι αδιανόητο πλέον να του παρέχουν γραφείο οι φορολογούμενοι», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Ομίλου Funke και πρόσθεσε ότι «πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, οι οποίοι στέκουν προφανώς στο πλευρό εγκληματικών κυβερνήσεων, δεν μπορούν να υπολογίζουν στη στήριξη αυτού του κράτους».
Το ζήτημα θα εξεταστεί κατά πάσα πιθανότητα στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2023 και ο Lindner τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής ενός «κώδικα τιμής» για τους πρώην προέδρους και τους πρώην καγκελάριους. «Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να μιλήσουμε και για θέματα συμπεριφοράς», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, οι πρώην αξιωματούχοι αυτού του επιπέδου θα πρέπει να συνεχίσουν να διατηρούν γραφείο, καθώς εξακολουθούν να έχουν δημόσιες υποχρεώσεις και μετά την αποχώρησή τους, αλλά αυτές οι παροχές θα πρέπει σταδιακά να περιορίζονται, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP).

Το SPD τον αποπέμπει

Ήδη πάντως η ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) έχει καλέσει τον Schroeder να αποχωρήσει από το κόμμα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποπομπή του. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, έχουν υποβληθεί περισσότερες από δώδεκα αιτήσεις από περιφερειακές οργανώσεις του SPD, οι οποίες ζητούν τη διαγραφή του.
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Markus Soeder επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον Schroeder, χαρακτηρίζοντάς τον «πεισματάρη, ηλικιωμένο, παράξενο άνθρωπο», για τον οποίον, όπως είπε, «ο τραπεζικός λογαριασμός είναι σημαντικότερος από τη φήμη της Γερμανίας στον κόσμο».
Από το βήμα κομματικής εκδήλωσης του CSU στο Βίρτσμπουργκ, ο Soeder κάλεσε τον πρώην καγκελάριο όχι μόνο να αποχωρήσει από το SPD, αλλά και να παραιτηθεί από όλα του τα προνόμια.

Τα προνόμια Schroeder

Αυτή τη στιγμή ο Gerhard Schroeder διατηρεί έξι γραφεία στο κτίριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες στελεχώνονται από επτά υπαλλήλους.
Το κόστος αυτής της παροχής ανέρχεται σε 400.000 ευρώ ετησίως.
Οι θέσεις των υπαλλήλων είναι πάντως κενές αυτή την περίοδο, καθώς οι συνεργάτες του πρώην καγκελάριου τον εγκατέλειψαν μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement