Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συζήτησαν Schroeder - Putin στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιθανή κατάπαυση πυρός

Τι συζήτησαν Schroeder - Putin στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιθανή κατάπαυση πυρός
Στη Μόσχα μετέβη για να μεσολαβήσει στον Putin για ειρήνη ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Schroeder

Συνεχίζει την προσπάθεια για ειρήνη στην Ουκρανία ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schroeder, μετά την έντονη συζήτηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Putin.
Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος επικρίθηκε ευρέως σε ολόκληρη τη Δύση για τη στενή του σχέση με τον Ρώσο Πρόεδρο, συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν εντολής Ουκρανών, να ενεργήσει ως ανεπίσημος μεσολαβητής μεταξύ των δύο πλευρών για να υπάρξει μια διέξοδος στις τελματωμένες ειρηνευτικές συνομιλίες.
Κατ’ αρχάς, ο Schroeder ταξίδεψε στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη.
Η συζήτησή του με τον Putin εκείνη την ημέρα ήταν «πολύ έντονη» και ειλικρινής, σύμφωνα με ένα κοντινό του πρόσωπο.
Ο Schroeder κατέστησε σαφές τι πιστεύει για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Μετά τη συνάντηση με τον Putin την Πέμπτη στο Κρεμλίνο, ο Schroeder συζήτησε το πρωί της Παρασκευής με τον Vladimir Medinsky, τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ρώσου ηγέτη στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με την Ουκρανία.
Οι δυο τους είχαν μια «μακρά συζήτηση» επικεντρωμένη στα ίδια σημεία - συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος των αμφισβητούμενων εδαφών και των φιλοδοξιών του Κιέβου στο ΝΑΤΟ - που ήταν στο τραπέζι των διμερών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στη Λευκορωσία και την Τουρκία, σύμφωνα με την πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης