Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβάρδισαν ξανά το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις απάντηση στο ΝΑΤΟ – Η Ρωσία αρνείται διαπραγμάτευση για το Azovstal

Βομβάρδισαν ξανά το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις απάντηση στο ΝΑΤΟ – Η Ρωσία αρνείται διαπραγμάτευση για το Azovstal
Η Ρωσία αρνείται νέες διαπραγματεύσεις για την εκκένωση του Azovstal – Ας παραδοθούν… λένε οι ρώσοι

Καμία διέξοδος, χωρίς φως στο τούνελ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίζουν την προέλαση και καθημερινά να επιτυγχάνουν εδαφικά κέρδη, μικρά μεν αλλά υπαρκτά
Στο Izyum στα Βόρεια η προέλαση των ρώσων είναι πολύ σημαντική στρατηγικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν στρατό και εξοπλισμό στο Belgorod ενώ συνεχίζεται ο βομβαρδισμός του εργοστασίου Azovstal στην Μαριούπολη.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu – 22 βόμβες πολλών τόνων τύπου «bunker-buster» για να χτυπήσει το εργοστάσιο μετάλλων Azovstal
Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει στα νότια την Kherson και βομβαρδίζουν ξανά το Mykolaiv που βρίσκεται ενδιάμεσα με την Οδησσό.
Οι ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται νοτιοανατολικά από το Izyum, δυτικά από την Kreminna και την Popasna και βόρεια από την πόλη του Donetsk πιθανότατα θα έχουν σταθερά αλλά καθαρά τακτικά κέρδη έναντι των Ουκρανών.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν τους εναπομείναντες υπερασπιστές του εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.
Επίσης ο ρωσικός στρατός πιθανότατα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιθετικές επιχειρήσεις για την κατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας Kherson στην Νότια Ουκρανία, δυτικά της Κριμαίας τις επόμενες ημέρες.

Εκρήξεις στο Κίεβο κατά την επίσκεψη του επικεφαλής του ΟΗΕ – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την ουκρανική πρωτεύουσα

Η Ρωσία εκτόξευσε δύο πύραυλους στην ουκρανική πρωτεύουσα το Κίεβο κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και ένας χτύπησε κτήριο κατοικιών, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.
Το Κίεβο δεν είχε βρεθεί στο στόχαστρο από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να στραφούν στα ανατολικά και νότια.
Ο υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov και ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba δήλωσαν και οι δύο ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν αφού ο επικεφαλής του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τις συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, εστιάζοντας στις προσπάθειες εκκένωσης αμάχων από το λιμάνι της Μαριούπολης.

Η Ρωσία αρνείται νέες διαπραγματεύσεις για την εκκένωση του Azovstal – Ας παραδοθούν… λένε οι ρώσοι

Η Ρωσία δεν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για την κατάσταση γύρω από το εργοστάσιο Azovstal στην Μαριούπολη ανέφερε ο σύμβουλος του προέδρου Putin ο Dmitry Peskov.
Σχολιάζοντας τις αναφορές του ουκρανού ηγέτη Zelensky ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για επείγουσες διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση των ανθρώπων από το Azovstal.
«Ο Πρόεδρος Putin έχει αναφέρει ξεκάθαρα - οι άμαχοι μπορούν να βγουν έξω και να πάνε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Ο στρατός πρέπει να παραδώσει τα όπλα και να βγει έξω.
Θα τους διασφαλιστεί η ζωή.
Σε όλους τους τραυματίες και τους ασθενείς θα παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη.
«Ποιο θα μπορούσε να είναι το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων σε αυτή την περίπτωση;» κατέληξε.
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λειτουργούν ρωσικοί ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τη Μαριούπολη, 130-140 χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη φύγει μέσω αυτών, οι οποίοι μπορούν να πάνε οπουδήποτε - στη Ρωσία ή την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Putin, εάν υπάρχουν άμαχοι στο Azovstal, τότε η διατήρησή τους ως ανθρώπινες ασπίδες είναι έγκλημα που διαπράττουν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ αναβιώνει το πρόγραμμα «Δανεισμός-Μίσθωση» της Εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για την Ουκρανία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία νομοθεσία που θα διευκολύνει την εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, αναβιώνοντας τον «νόμο δανεισμού-μίσθωσης» που συνέβαλλε στην ήττα του Hilter κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Βουλή ψήφισε τον «Νόμο του 2022 για την Ουκρανία που αφορά την άμυνα μέσω δανείου-μίσθωσης» με ψήφους 417 έναντι 10.
Το μέτρο αναβιώνει ένα πρόγραμμα της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που επέτρεπε στις ΗΠΑ να δανείζουν ή να μισθώνουν στρατιωτικό εξοπλισμό σε συμμάχους.
Σε αυτή την περίπτωση, θα βοηθήσει όσους επλήγησαν από την εισβολή της Ρωσίας, όπως η Πολωνία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης καθώς και την Ουκρανία.

Ο Biden τάσσεται κατά ενός γενικευμένου πολέμου

Ο Πρόεδρος Biden απορρίπτει την ιδέα ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων του ΝΑΤΟ που μπορεί να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην πυρηνική αντιπαράθεση.
Σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο όπου ο Biden ζήτησε από το Κογκρέσο επιπλέον 33 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία, ο πρόεδρος τόνισε ότι η ιδέα ενός μεγαλύτερου πολέμου είναι ανησυχητική αλλά «δεν είναι αληθινή».
Κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές για την υπερβολή τέτοιων εικασιών,

Η Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία ότι «απειλεί» την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει την Βρετανία ότι στηρίζοντας την Ουκρανία με όπλα, η Βρετανία υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Η παρατήρηση ήρθε αφού ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών προέτρεψε τους συμμάχους να παράσχουν στην Ουκρανία «βαριά όπλα, τανκς, αεροπλάνα», ενισχύοντας παράλληλα τις αμυντικές δυνατότητες της Μολδαβίας και της Γεωργίας.

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την Ουκρανία για χρόνια στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας για χρόνια, ενώ σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα όπλα της σοβιετικής εποχής με σύγχρονα όπλα και συστήματα δυτικής προέλευσης.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μακροπρόθεσμο πόλεμο».
«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός ο πόλεμος να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια».
Η Γερμανία επίσης ανακοίνωσε την αποστολή τανκς Gepard εξοπλισμένων με αντιαεροπορικά πυροβόλα στην Ουκρανία, είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία ενέκρινε παραδόσεις βαρέων όπλων στην Ουκρανία.

cc1.png
cc2.png

cc3.png
cc4.png
cc5.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης