Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληξη από τις ΗΠΑ: Εκατοντάδες υπάλληλοι στα Κέντρα Ελέγχου - Πρόληψης Νοσημάτων δεν έκαναν το εμβόλιο για τον covid

Έκπληξη από τις ΗΠΑ: Εκατοντάδες υπάλληλοι στα Κέντρα Ελέγχου - Πρόληψης Νοσημάτων δεν έκαναν το εμβόλιο για τον covid
Πρόκειται δηλαδή για το 3,2% του εργατικού δυναμικού του CDC

Σχεδόν 400 εργαζόμενοι στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρουν οι The Epoch Times.
Συγκεκριμένα, τριακόσιοι 82 εργαζόμενοι στο CDC είναι ανεμβολίαστοι, δήλωσε στους The Epoch Times ο Roger Andoh, αξιωματικός του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας (FOIA) του οργανισμού.
Άλλοι εννέα υπάλληλοι είχαν μόλις μία δόση από τα εμβόλια Pfizer ή Moderna, που σημαίνει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ως πλήρως εμβολιασμένοι σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC.
Πρόκειται δηλαδή για το 3,2% του εργατικού δυναμικού του CDC.
Ο Andoh επισήμανε αρχικά σε ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση που περιείχε τρέχοντα δεδομένα από τον Δεκέμβριο του 2021 και αρνήθηκε να απαντήσει πλήρως στο αίτημα FOIA των Epoch Times, το οποίο ζητούσε πιο λεπτομερή στοιχεία που ισχύουν από τις 15 Μαρτίου 2022.
«Λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι τα πιο πρόσφατα δεδομένα και ορισμένα στοιχεία δεδομένων που ζητήσατε δεν είναι διαθέσιμα", είπε αρχικά ο Andoh.
Κληθείς να διευκρινίσει, ένας άλλος αξιωματικός του CDC επανέλαβε τη δήλωση του Andoh.
Αφού οι Epoch Times κατέθεσαν προσφυγή στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), τη μητρική υπηρεσία του CDC, το γραφείο άλλαξε τη στάση του .
«Μετά από μια πρόσθετη αναζήτηση, σας παρέχουμε τις ακόλουθες πληροφορίες», είπε ο Andoh στη νέα απάντηση.
«Η απάντηση που έλαβα στην έκκλησή σας από το CDC μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήθελαν να αποκρύψουν καμία πληροφορία εξαρχής», είπε ο Jonathan Nelson, αναλυτής FOIA στο HHS, στους The Epoch Times σε ένα email.
«Με βάση αυτό, η (προσωπική) μου πεποίθηση είναι ότι αυτό ήταν απλώς μια τυχαία παράλειψη εκ μέρους τους», είπε ο Nelson
Εκτός από την αποκάλυψη ότι 391 εργαζόμενοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, το CDC είπε ότι 12.399 είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει δύο δόσεις από τα εμβόλια Moderna of Pfizer ή το εμβόλιο Johnson & Johnson με μία δόση.
Επιπλέον, 5.810 εργαζόμενοι έχουν δηλώσει ότι έλαβαν αναμνηστική δόση, αν και ο οργανισμός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να πουν εάν έλαβαν αναμνηστική δόση.
Το CDC αποκάλυψε επίσης ότι η υπηρεσία έχει δεχθεί μηδενικά αιτήματα για εξαίρεση από την εντολή του προέδρου Joe Biden για τον καθολικό εμβολιασμό εργαζομένων, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 31 Μαΐου μετά από μια μηνιαία αναστολή λόγω δικαστικής απόφασης .
Το γραφείο μέσων ενημέρωσης του CDC δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί με τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους που δεν έχουν εξαίρεση και γιατί δεν έχουν δοθεί εξαιρέσεις.
Τα δεδομένα είναι τρέχοντα από τις 12 Απριλίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης