Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού η Ρωσία

Εκτός Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού η Ρωσία
Συγκεκριμένα, τα 19 κράτη-μέλη της ΕΕ που είναι πλήρη μέλη του ΠΟΤ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αναστολής της ιδιότητας μέλους της Ρωσίας από τον Οργανισμό, μαζί με άλλα 21 κράτη-μέλη, έναντι 11 αρνητικών ψήφων, ενώ κατεγράφησαν και αρκετές αποχές

Στις εργασίες της πρώτης έκτακτης γενικής συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO-ΠΟΤ) η Ρωσία δήλωσε ότι αποσύρεται οικειοθελώς από τον ΠΟΤ.
Ωστόσο, βάσει των προβλέψεων του άρθρου 35 παρ. 1 του Καταστατικού του Οργανισμού, προβλέπεται ότι η απόσυρση λαμβάνει χώρα μετά την παρέλευση ενός έτους και κατόπιν έγγραφης ειδοποίησης.
Με στόχο την άμεση αναστολή της ιδιότητας της Ρωσίας ως μέλους του ΠΟΤ, η έκτακτη γενική συνέλευση συνέχισε κανονικά τις εργασίες της και εν τέλει υπερψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος περί αναστολής αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συγκεκριμένα, τα 19 κράτη-μέλη της ΕΕ που είναι πλήρη μέλη του ΠΟΤ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αναστολής της ιδιότητας μέλους της Ρωσίας από τον Οργανισμό, μαζί με άλλα 21 κράτη-μέλη, έναντι 11 αρνητικών ψήφων, ενώ κατεγράφησαν και αρκετές αποχές.
Κατά συνέπεια ελήφθη, με πλειοψηφία άνω των 2/3 που απαιτεί το Καταστατικό του ΠΟΤ, μια ιστορική απόφαση με άμεση ισχύ.
Στις εργασίες συμμετείχε χθες (27/4) η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης