Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Oι φθηνότεροι προορισμοί για διακοπές στην Ευρώπη - Η θέση της Ελλάδας

Oι φθηνότεροι προορισμοί για διακοπές στην Ευρώπη - Η θέση της Ελλάδας
Η Ιταλία φιλοξενεί επίσης πέντε από τα κορυφαία 20 πιο οικονομικά διαλείμματα στην πόλη
Μια νέα μελέτη αποκάλυψε τους πιο οικονομικούς και ακριβούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα διάλειμμα στην πόλη.
Σύμφωνα με τη μελέτη της εταιρείας χρηματοοικονομικής σύγκρισης money.co.uk, η Κωνσταντινούπολη αποκαλύπτεται ως ο πιο προσιτός ευρωπαϊκός προορισμός για ένα διάλειμμα στην πόλη, με την τουρκική πόλη να κοστίζει κατά μέσο όρο λίγο πάνω από £68 συνολικά.
Η πόλη είναι γνωστή ως ιστορικός και πολιτιστικός κόμβος, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα, όπως το Dolmabahce Palace για λιγότερο από 6,50 £.
Άλλοι οικονομικοί προορισμοί περιλαμβάνουν την Θεσσαλονίκη και τη γερμανική πόλη του Βερολίνου , με το μέσο κόστος ενός διαλείμματος σε καθεμία από τις πόλεις να σας κάνει πίσω λίγο πάνω από 78,82 £ και 87,25 £, αντίστοιχα.
Ενώ το κόστος του ταξιδιού και ένα ποτήρι κρασί θα σας κοστίσει περισσότερο στο Βερολίνο σε σύγκριση με τη Θεσσαλονίκη, μια επίσκεψη στο κορυφαίο αξιοθέατο είναι δωρεάν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα όταν θέλετε να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα.
Η Ιταλία φιλοξενεί επίσης πέντε από τα κορυφαία 20 πιο οικονομικά διαλείμματα στην πόλη, με τη νότια πόλη της Νάπολης να είναι η πέμπτη φθηνότερη απόδραση που κοστίζει στους ταξιδιώτες λίγο πάνω από 99 £ συνολικά για ένα διάλειμμα. Άλλες πόλεις που χαρακτηρίζονται επίσης ως οι πιο προσιτές περιλαμβάνουν τη Μπολόνια , το Μιλάνο και τη Φλωρεντία , όπου ένα διάλειμμα θα σας κάνει πίσω μεταξύ 116 και 135 £. Η πρωτεύουσα, η Ρώμη , είναι το πιο δαπανηρό ιταλικό διάλειμμα στην πόλη με λίγο πάνω από 140 £ συνολικά.

Top 20 φθηνότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για διακοπές στην πόλη

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Βερολίνο, Γερμανία
Πόρτο, Πορτογαλία
Νάπολη, Ιταλία
Αθηνα, Ελλάδα
Βαλένθια, Ισπανία
Μπολόνια, Ιταλία
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Αμβέρσα, Βέλγιο
Βιέννη, Αυστρία
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Φλωρεντία, Ιταλία
Μιλάνο, Ιταλία
Μόναχο, Γερμανία
Ρώμη, Ιταλία
Βαρκελώνη, Ισπανία
Στοκχόλμη, Σουηδία
Παρίσι, Γαλλία
Μαδρίτη, Ισπανία
Το Δουβλίνο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως το πιο ακριβό διάλειμμα στην πόλη, με μια μέση διανυκτέρευση να σας αποφέρει εντυπωσιακά 252,88 £. Η πόλη είναι γνωστή ως μια από τις πιο ακριβές πόλεις για επίσκεψη, με το κόστος ταξιδιού για 24 ώρες να σας καθορίζει 8,43 £ και μια επίσκεψη στο κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης να είναι πάνω από 20 £.
Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μπορείτε να περιμένετε ότι το Λονδίνο θα είναι το πιο ακριβό διάλειμμα στην πόλη, είναι το Εδιμβούργο που καταλαμβάνει την πρώτη θέση για τις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου – με μια επίσκεψη να κοστίζει κατά μέσο όρο πάνω από 229 £, ακολουθούμενο από το Μάντσεστερ με μέσο όρο 208,45 £.
Το υπόλοιπο της πρώτης δεκάδας των πιο ακριβών διακοπών στην πόλη είναι η Ζυρίχη, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, η Κοπεγχάγη, το Όσλο και η Γενεύη . Οι σκανδιναβικοί προορισμοί έχουν τη φήμη ότι βρίσκονται στην πιο δαπανηρή πλευρά, ενώ μια επίσκεψη σε ένα κορυφαίο αξιοθέατο μπορεί να είναι πιο προσιτή από κάποιες άλλες πόλεις, ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σας κοστίσει λίγο λιγότερο από 10 £ στο Όσλο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης