Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Lavrov για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου - Εμπλοκή του ΝΑΤΟ με τις παραδόσεις όπλων

Προειδοποίηση Lavrov για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου - Εμπλοκή του ΝΑΤΟ με τις παραδόσεις όπλων
Θεμιτός στόχος τα όπλα της Δύσης στην Ουκρανία είπε ο Sergei Lavrov
Σχετικά Άρθρα

Για τον κίνδυνο ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση με τις ΗΠΑ για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας.
Σε συνέντευξή του στο ρωσικό Channel 1 TV, προειδοποίησε για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, παρόλο που οι παγκόσμιες ατομικές δυνάμεις έκαναν κοινή δήλωση τον Ιανουάριο ότι μια τέτοια σύγκρουση είναι απαράδεκτη.
«Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, ο κίνδυνος είναι πραγματικός και δεν πρέπει να υποτιμάται», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Είπε ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο να γίνουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ, «αλλά δεν βλέπουμε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά τους για επαφές σχετικά με την Ουκρανία ή άλλα θέματα».
Η Ρωσία θέλει να αποκλείσει την απειλή πυρηνικών συγκρούσεων, παρά τους υψηλούς κινδύνους που υπάρχουν επί του παρόντος και επιθυμεί να περιορίσει όλες τις πιθανότητες «τεχνητής» αύξησης αυτών των κινδύνων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Αυτή είναι η βασική θέση μας, στην οποία βασίζουμε τα πάντα.
Οι κίνδυνοι τώρα είναι σημαντικοί», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
«Δεν θα ήθελα να αυξήσω τεχνητά αυτούς τους κινδύνους.
Πολλοί θα το ήθελαν.
Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, πραγματικός.
Και δεν πρέπει να τον υποτιμούμε» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος επισήμανε πως είναι απαράδεκτος ένας πυρηνικός πόλεμος.

Στόχος για τη Ρωσία τα όπλα που παραδίδει η Δύση στην Ουκρανία

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε πως τα όπλα που παραδίδει η Δύση στην Ουκρανία είναι θεμιτός στόχος για τη Ρωσία, επισημαίνοντας πως οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι «το NATO στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία».
«Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ουκρανία έχουν ήδη γίνει στόχος πάνω από μια φορά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Το NATO, στην ουσία, ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία δι’ ενδιαμέσου και εξοπλίζει αυτόν τον ενδιάμεσο.
Πόλεμος σημαίνει πόλεμος» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Lavrov.

Πυρά κατά Zelensky

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο, έναν πρώην ηθοποιό που εξελέγη το 2019, ότι «υποδύεται» ότι διαπραγματεύεται.
«Είναι καλός ηθοποιός (...) αν κοιτάξουμε προσεκτικά και διαβάσουμε προσεκτικά αυτά που λέει, θα βρούμε χιλιάδες αντιφάσεις», είπε.
«Η καλή θέληση έχει και τα όριά της. Και αν δεν είναι αμοιβαία, δεν συμβάλλει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
«Αλλά συνεχίζουμε να διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με την ομάδα (που επέλεξε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.
Η «κατάσταση» στην Ουκρανία θα λήξει με μια συνθήκη, όμως το περιεχόμενό της θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο στρατιωτικό πεδίο, τόνισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης