Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ουκρανία υποχείριο των ΗΠΑ μπλοκάρει την ειρήνη, απάτη η Bucha – Μονόδρομος για την Ρωσία η ολοκλήρωση της εισβολής

H Ουκρανία υποχείριο των ΗΠΑ μπλοκάρει την ειρήνη, απάτη η Bucha – Μονόδρομος για την Ρωσία η ολοκλήρωση της εισβολής
Προκλητική η στάση των δύο κορυφαίων αξιωματούχων των ΗΠΑ στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Για όσους αξιολογούν ψύχραιμα τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή, πλέον αντιλαμβάνεται ότι ο Zelensky είναι ένας υποκριτής πολιτικός που αδιαφορεί για την ειρήνη και αφήνει τον ουκρανικό λαό… να σκοτώνεται άδικα.
Την ίδια στιγμή οι αποκαλύψεις του Guardian ότι οι νεκροί στην Bucha (Μπούχα) της Ουκρανίας δυτικά από το Κίεβο δεν ήταν δολοφονημένοι άμαχοι όπως το σκηνοθέτησαν οι ουκρανοί αλλά σκοτώθηκαν από οβίδες διασποράς που έφεραν μεταλλικά βέλη, ένα απαρχαιωμένο σύστημα που χρησιμοποιήθηκε στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η περίπτωση της Bucha αποδεικνύει ότι ο τσαρλατάνος Zelensky είναι πολιτικός απατεώνας κατασκευάζει δράματα για να προκαλέσει την συμπόνια της δύσης και για να λάβει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
Ποιο νοσηρό Ουκρανικό μυαλό θα σκηνοθετούσε νεκρούς οι οποίοι είχαν δεθεί και πυροβοληθεί και θα κατηγορούσε την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου;
Ποιο νοσηρό ουκρανικό μυαλό θα κατασκεύαζε ότι στην Bucha συντελέστηκαν εγκλήματα πολέμου επειδή βομβαρδίστηκε η πόλη με οβίδες διασποράς που φέρουν μεταλλικά βέλη… μια απαρχαιωμένη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στο Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και χρησιμοποιεί και ο Ισραηλινός στρατός έως πρόσφατα.

Επίσης εάν δει κανείς πως η Ουκρανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Azovstal το εργοστάσιο μετάλλων της Μαριούπολης, το συμπέρασμα είναι ότι αδιαφορεί για το πόσοι θα σκοτωθούν… αρκεί να μην παραδοθούν…
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αμερικανικός και βρετανικός παράγοντας χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως υποχείριο…

Προκλητική η στάση των δύο κορυφαίων αξιωματούχων των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken και ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin των ΗΠΑ επισκέφθηκαν την Ουκρανία και μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι η εισβολή της Ρωσίας απέτυχε και ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χορηγούν όπλα στην Ουκρανία…
Αντί ο αμερικανικός παράγοντας και η διπλωματία να επιδιώκουν να υπάρξει ειρήνη… υποδαυλίζουν τις προσπάθειες.
Χρησιμοποιούν ως μαριονέτα τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο τον οποίο και θα εγκαταλείψουν εν μια νυκτί… εάν κάτι πάει στραβά…
Πόσο σοβαρή είναι η στάση των ΗΠΑ να στέλνει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία αλλά κατά τα άλλα να υποστηρίζει ότι δεν συμμετέχει στον πόλεμο και δεν θέλει να εμπλακεί σε πόλεμο με την Ρωσία…
Για μια ακόμη φορά η κλίκα των δημοκρατικών που κυβερνάει τις ΗΠΑ είναι κατώτεροι των περιστάσεων…
Επίσης οι δηλώσεις των αμερικανών αξιωματούχων ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να αποδυναμώσουν στρατιωτικά την Ρωσία, δεν είναι σοβαρή και δεν μπορεί να λέγεται από κορυφαίους πολιτικούς αξιωματούχους…
Με τον τρόπο τους επιβεβαιώνουν ότι χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως υποχείριο με στόχο να πλήξουν οι αμερικάνοι την Ρωσία…
Ο Zelensky αποδέχθηκε να παίξει τον ρόλο της μαριονέτας.

Η Αυστρία λέει όχι στην ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στο εμπάργκο στο φυσικό αέριο 

Η Αυστρία υποστηρίζει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Αυστριακός υπουργός εξωτερικών Alexander Schallenberg ανέφερε ότι η πλήρης ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή προκαλώντας την οργή της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή η Αυστρία δηλώνει ότι είναι αδύνατη η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου καθώς εξαρτάται σε ποσοστό 80%.

Για την Ρωσία μονόδρομος η ολοκλήρωση της εισβολής

Τι έχει πετύχει ο Ρωσικός στρατός;

Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών και ο αμερικανός υπουργός άμυνας κατά την επίσκεψη τους στην Ουκρανία δήλωσαν ότι η Ρωσία απέτυχε στους στόχους της.
Όμως όντως έχει αποτύχει η Ρωσία που κατέλαβε το 80% της Ανατολικής Ουκρανίας και ελέγχει το 75% όλης της παραθαλάσσιας ζώνης και 100% της Αζοφικής Θάλασσας;
Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 570 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), 2.554 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Συνολικά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταστραφεί:
141 αεροσκάφη,
110 ελικόπτερα,
570 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα,
265 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα
1554 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
283 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων,
1104 πυροβόλα και όλμους πεδίου, καθώς και
1380 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων».

Τι συνέβη τις τελευταίες 24 ώρες στην Ουκρανία στο στρατιωτικό σκέλος;

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές με πυραύλους ακριβείας κατά πέντε ουκρανικών σιδηροδρομικών σταθμών στην κεντρική και δυτική Ουκρανία στις 25 Απριλίου σε μια πιθανή προσπάθεια να διακόψουν τις ενισχύσεις στην ανατολική Ουκρανία και τις αποστολές βοήθειας από τη Δύση.
Μια σειρά πιθανών συντονισμένων ρωσικών πυραύλων που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μια ώρα νωρίς στις 25 Απριλίου έπληξαν κρίσιμες υποδομές μεταφορών στις περιφέρειες Vinnytsia, Poltava, Khmelnytskyi, Rivne και Zhytomyr.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να διακόψουν την ενίσχυση και την επιμελητεία της Ουκρανίας.
Η Ρωσία μπορεί επιπροσθέτως να διεξήγαγε αυτή τη σειρά επιθέσεων - έναν αφύσικο αριθμό επιδρομών με πυραύλους ακριβείας για μία ημέρα - για να αποδείξει την ικανότητα της Ρωσίας να χτυπήσει στόχους στη Δυτική Ουκρανία και να διακόψει τις αποστολές βοήθειας από τη Δύση.
Ο ερευνητικός οργανισμός Bellingcat ανέφερε στις 24 Απριλίου ότι η Ρωσία πιθανότατα έχει χρησιμοποιήσει το 70% του συνολικού της αποθέματος πυραύλων ακριβείας μέχρι σήμερα, ωστόσο αυτό είναι ασαφές εάν ισχύει…

Τα στρατιωτικά μέτωπα

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σημειώνουν μικρή πρόοδο σε διάσπαρτες, μικρής κλίμακας επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία. Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκοψαν τις προσπάθειες της Ρωσίας να παρακάμψει τις ουκρανικές αμυντικές θέσεις γύρω από το Izyum ενώ οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν την περικύκλωση του Izyum.
Οι τοπικές ουκρανικές αντεπιθέσεις στην Περιφέρεια Kherson είναι απίθανο να εξελιχθούν σε μεγαλύτερη αντεπίθεση στο εγγύς μέλλον, αλλά διακόπτουν τις ρωσικές προσπάθειες για την πλήρη κατάληψη της Περιφέρειας Kherson

Τα βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις επανέλαβαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά του εργοστασίου χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι Ρώσοι αξιωματικοί ίσως να εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να εξοντώσουν τους ουκρανούς στρατιώτες μέχρι τις 9 Μαΐου.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιταχύνουν τις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν την κατεχόμενη Μαριούπολη, αλλά πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν ευρεία ουκρανική αντίσταση.
Οι συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία είχαν ως αποτέλεσμα να καταλάβουν λίγα εδάφη τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι τακτικές ουκρανικές αντεπιθέσεις γύρω από το Izyum πιθανότατα εμποδίζουν τις ρωσικές προσπάθειες να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις για να καταλάβουν ολόκληρη την περιφέρεια Kherson στη νότια Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα διεξήγαγαν επίθεση στην Υπερδνειστερία (το κατεχόμενο έδαφος της Ρωσίας στη Μολδαβία) για να εμπλέξουν και την περιοχή στον πόλεμο αλλά αυτή την ερμηνεία την δίνουν οι ουκρανοί.

χχ1_1.png

χχ2_1.png

χχ3_1.png

χχ4_1.png

χχ5.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης