Διεθνή

Συναγερμός στο Ισραήλ: Εντοπίστηκαν κρούσματα από νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού - Αυξάνει την θνητότητα - Τι φοβίζει τους ειδικούς

Συναγερμός στο Ισραήλ: Εντοπίστηκαν κρούσματα από νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού - Αυξάνει την θνητότητα - Τι φοβίζει τους ειδικούς
Επιστρέφουν οι μάσκες στο Ισραήλ;
Σχετικά Άρθρα

Απόλυτως δυσάρεστα είναι τα νέα που καταφθάνουν από το Ισραήλ, καθώς τρόμο προκάλεσε στις δημοσιονομικές αρχές η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε τρία τεστ PCR στο αεροδρόμιο Ben Gurion από ταξιδιώτες που επέστρεφαν στη χώρα.
Η παραλλαγή σημειώνει μεγαλύτερη θνητότητα αναφέρουν οι ειδικοί, οι οποίοι εξετάζουν τις νέες περιπτώσεις.
Ειδικότερα, πρόκειται για την παραλλαγή  BA4 που έχει εξαπλωθεί στη Νότια Αφρική και τα τρία κρούσματα στο Ισραήλ προήλθαν από επιβάτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική, τη Σιγκαπούρη και την Ιταλία.
Το Υπουργείο Υγείας είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραλλαγή, αλλά θα ακολουθήσουν... ανακοινώσεις.

Υψηλότερη θνητότητα 

Η BA4 όμως ανησυχεί τους ειδικούς, διότι εξαπλώνεται γρήγορα στη Νότια Αφρική, προκαλώντας αύξηση της θνητότητας.
Το Ισραήλ απέσυρε πρόσφατα την υποχρεώτητα στις μάσκες αυτή την εβδομάδα, αλλά εάν αυτή η νέα παραλλαγή αποδειχθεί προβληματική, οι μάσκες μπορεί να επανέλθουν...
Έγινε επίσης λόγος για διακοπή των δοκιμών PCR στο Ben Gurion σε επιβάτες που έρχονται στο Ισραήλ, αλλά αυτή η νέα μετάλλαξη θα μπορούσε να αναγκάσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει την εξάλειψή τους.
Ο ΠΟΥ νωρίτερα ανέφερε ότι είχε αρχίσει να τους παρακολουθεί λόγω των «επιπρόσθετων μεταλλάξεων που πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω για να κατανοηθεί ο αντίκτυπός τους στο δυναμικό διαφυγής του ανοσοποιητικού».
Αν και είναι φυσιολογικό για τους ιούς να μεταλλάσσονται, μόνο ορισμένες μεταλλάξεις επηρεάζουν την ικανότητά τους να εξαπλωθούν ή να αποφύγουν την προηγούμενη ανοσία από τον εμβολιασμό ή τη μόλυνση ή τη σοβαρότητα της νόσου που προκαλούν.

Άρση των μέτρων

Το Ισραήλ από την 1η Μαρτίου επιτρέπει την είσοδο σε όλους τους τουρίστες, ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Προαπαιτούμενα για την είσοδο στη χώρα είναι δύο τεστ PCR, ένα πριν από την αναχώρηση και ένα κατά την άφιξη στο Ισραήλ.
«Το κύμα έχει σπάσει», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, εξαγγέλλοντας ότι  καταργείται εντελώς το πράσινο πάσο, που χορηγούνταν σε όσους είχαν εμβολιαστεί κατά της covid-19, είχαν αναρρώσει ή είχαν αρνητικό διαγνωστικό τεστ
Το Ισραήλ, μια χώρα 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας 3,5 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 και περισσότερους από 9.700 θανάτους.
Κάποιοι επιστήμονες εκτιμούν ότι έως και ο μισός πληθυσμός της χώρας προσβλήθηκε από την «Όμικρον», ωστόσο η πολιτική «ζούμε με την covid» κράτησε ανοιχτά τα σχολεία. Προβλήματα προέκυψαν λόγω του μεγάλου αριθμού απουσιών λόγω κορονοϊού ή απομόνωσης λόγω επαφής με κρούσμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης