Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοιός - βρετανική έρευνα: Ένα χρόνο μετά τη νοσηλεία ανέρρωσε πλήρως μόλις ένας στους τέσσερις ασθενείς

Κορωνοιός - βρετανική έρευνα: Ένα χρόνο μετά τη νοσηλεία ανέρρωσε πλήρως μόλις ένας στους τέσσερις ασθενείς
Oι γυναίκες είναι κατά 33% λιγότερο πιθανό να έχουν αναρρώσει πλήρως σε σχέση με τους άνδρες, ενώ οι υπέρβαροι έχουν τις μισές πιθανότητες σε σχέση με ασθενείς με κανονικό βάρος, σύμφωνα με την έρευνα

Μόλις ένας στους τέσσερις ασθενείς με covid-19 ανέρρωσε πλήρως ένα χρόνο αφού νοσηλεύθηκε, κάτι που είναι λιγότερο πιθανό κατά 58% για όσους χρειάστηκαν αναπνευστήρα, όπως προκύπτει από βρετανική έρευνα, η οποία προειδοποιεί ότι η μακροχρόνια covid ενδέχεται να γίνει μια κοινή πάθηση.
Στην έρευνα, την οποία παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών (ECCMID) και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet Respiratory Medicine, χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα ενήλικων ασθενών που νοσηλεύθηκαν σε 39 βρετανικά νοσοκομεία από τις 7 Μαρτίου 2020 ως τις 18 Απριλίου 2021 και συγκεκριμένα, περίπου 2.300 ασθενών. Εξετάστηκε η ανάρρωση 807 ασθενών από πέντε έως και δώδεκα μήνες αφού έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Όπως προέκυψε, το 26% από αυτούς ανέφερε ότι είχε αναρρώσει πλήρως πέντε μήνες μετά τη νοσηλεία του, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 28,9% ένα έτος μετά τη νοσηλεία.
Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες είναι κατά 33% λιγότερο πιθανό να έχουν αναρρώσει πλήρως σε σχέση με τους άνδρες, οι υπέρβαροι έχουν τις μισές πιθανότητες να έχουν αναρρώσει πλήρως σε σχέση με τους ασθενείς με κανονικό βάρος, ενώ όσοι χρειάστηκαν αναπνευστήρα στη διάρκεια της νοσηλείας τους είναι 58% λιγότερο πιθανό να έχουν αναρρώσει πλήρως.
Πάντως, μεταξύ των πιο συχνών συμπτωμάτων της μακροχρόνιας covid που ανέφεραν οι ασθενείς ήταν η κόπωση, οι μυικοί πόνοι, διαταραχές ύπνου, αναπνευστικές δυσκολίες και η μείωση της σωματικής δραστηριότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης