Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Man Group: Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να ωθήσουν τα επιτόκια στην… pain zone

Man Group: Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να ωθήσουν τα επιτόκια στην… pain zone
Σύμφωνα με τον Ellis, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 5%-6% έως το τέλος του 2022
Σχετικά Άρθρα
Για να ξεπεραστεί ο σταθερά υψηλός πληθωρισμός, τα επιτόκια θα πρέπει να περάσουν στη… ζώνη του πόνου (pain zone). Το ζήτημα όμως -σύμφωνα με τον διαχειριστή επενδύσεων της Man Group- είναι ποια κεντρική τράπεζα έχει το θάρρος το κάνει.
«Για να καταπολεμηθεί πραγματικά ο πληθωρισμός θα χρειαστεί μια κεντρική τράπεζα να δείξει ότι είναι πρόθυμη να βάλει τα επιτόκια στη ζώνη πόνου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Luke Ellis, μιλώντας στο CNBC.
Για τη Fed, αυτό το έργο θα πρέπει να είναι «σχετικά εύκολο», με δεδομένο το φόντο της ισχυρής πραγματικής και ονομαστικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, ο Ellis εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν η Fed θα είχε τη διάθεση να κινηθεί αρκετά επιθετικά φέτος. Ειδικά καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δείχνουν σημάδια μείωσης και οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ πλησιάζουν τον Νοέμβριο.
«Αμφιβάλω πραγματικά για το εάν υπάρχει πιθανότητα η Fed να κινηθεί πραγματικά επιθετικά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους για να ωθήσει τα επιτόκια αρκετά ψηλά ώστε να προκαλέσει πόνο φέτος», είπε.
Σημειώνεται ότι οι τιμές καταναλωτής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,5% τον Μάρτιο φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών 10ετιών. Ωστόσο, μια ελαφρά ύφεση στον δομικό πληθωρισμός προκαλεί ελπίδες ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να φτάνουν στο υψηλότερο σημείο τους. Σύμφωνα με τον Ellis, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 5%-6% έως το τέλος του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης