Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στόχος ο έλεγχος Donbass και νότιας Ουκρανίας – Ακολουθεί η Υπερδνειστερία;

Ρωσία: Στόχος ο έλεγχος Donbass και νότιας Ουκρανίας – Ακολουθεί η Υπερδνειστερία;
Βρισκόμαστε σε πόλεμο με όλον τον κόσμο είπε ο Rustam Minnekayev υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως με την έναρξη της δεύτερης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στόχος είναι ο πλήρης έλεγχος του Donbass και της νότιας Ουκρανίας διατύπωσε ο Rustam Minnekayev υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.
«Από την έναρξη της δεύτερης φάσης της ειδικής επιχείρησης, η οποία άρχισε πριν από δύο ημέρες, ένας από τους στόχους του ρωσικού στρατού είναι να θέσει υπό πλήρη έλεγχο το Donbass και τη νότια Ουκρανία», είπε ο Ρώσος υποστράτηγος μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Αμυντικών Βιομηχανιών της Περιφέρειας Sverdlovsk.
Όπως είπε, ο έλεγχος του Donbass από τις ρωσικές δυνάμεις θα καταστήσει δυνατή τη δημιουργία ενός χερσαίου διαδρόμου προς την Κριμαία.

Ακολουθεί η Υπερδνειστερία;

Όπως είπε ο έλεγχος του Donbass, «θα προσφέρει έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία» ενώ θα επηρεάσει και ζωτικές εγκαταστάσεις των Ουκρανών, όπως τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας μέσω των οποίων διακινούνται αγροτικά και μεταλλουργικά προϊόντα σε άλλες χώρες.
«Ο έλεγχος στη Νότια Ουκρανία είναι μια άλλη διέξοδος προς την Υπερδνειστερία, όπου υπάρχουν επίσης γεγονότα καταπίεσης του ρωσόφωνου πληθυσμού.
Προφανώς, τώρα βρισκόμαστε σε πόλεμο με ολόκληρο τον κόσμο, όπως ήταν στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όταν όλη η Ευρώπη, όλος ο κόσμος ήταν εναντίον μας.
Και τώρα το ίδιο, ποτέ δεν τους άρεσε η Ρωσία» είπε ο Minnekayev.
17_2.jpg
Τεράστια η υπεροχή μας

Όπως είπε ο Minnekayev, είναι προφανής η τεχνική υπεροχή του ρωσικού στρατού έναντι των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ξηρά, θάλασσα και εναέριο χώρο.
«Κατά τα χτυπήματα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν υφίστανται καμία απώλεια.
Αυτό σκοτώνει περισσότερο το ηθικό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η τεχνική υπεροχή του ρωσικού στρατού σε ξηρά, θάλασσα και αέρα έχει γίνει εμφανής» υποστήριξε ο Ρώσος υποστράτηγος.

Χτυπήματα σε 58 στρατιωτικούς στόχους

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός.
Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης