Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υψώνει τους τόνους της κριτικής στις ΗΠΑ - Ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Κίνα: Υψώνει τους τόνους της κριτικής στις ΗΠΑ - Ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας
Διατηρώντας μια ψυχροπολεμική νοοτροπία, οι ΗΠΑ έχουν εμμονή να χαράσσουν ιδεολογικές γραμμές να σχηματίζουν κλειστές και αποκλειστικές κλίκες και να υποκινούν την αντιπαράθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας
Σχετικά Άρθρα
Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το ζήτημα της Ουκρανίας αποκάλυψε μέχρι ποιο σημείο θα έφταναν οι ΗΠΑ στο κυνήγι της ηγεμονίας και του εκφοβισμού.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Zao Lijian έκανε αυτή τη δήλωση κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία έδειξε ότι σχεδόν το 90% των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι η θέση των ΗΠΑ στο ζήτημα της Ουκρανίας δεν είναι δίκαιη αλλά αποτελεί ένα παράδειγμα ηγεμονίας και εκφοβισμού.
Όπως μεταδίδει το Xinhua, ο Zao υπογράμμισε ότι οι κινήσεις του αμερικανοκίνητου ΝΑΤΟ ώθησαν σε οριακό σημείο την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Αντί να αναλάβουν ενέργειες για να εκτονώσουν την κατάσταση, οι ΗΠΑ ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά, αυξάνοντας τις εντάσεις, εξαναγκάζοντας τους άλλους να διαλέξουν πλευρά και δημιουργώντας ένα δίλημμα «φίλος ή εχθρός», πρόσθεσε ο Ζαο.
Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ διέδωσαν ψευδείς πληροφορίες για να συκοφαντήσουν την Κίνα και διαστρέβλωσαν την υπεύθυνη θέση του Πεκίνου που προσπάθησε να διευκολύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, προσπαθώντας να μετατοπίσουν την ευθύνη, να πυροδοτήσουν αντιπαράθεση, να επωφεληθούν από την κατάσταση και να αναζητήσουν ευκαιρίες για να εφαρμόσουν το σχέδιο τους για να καταπιέσουν ταυτόχρονα την Κίνα και τη Ρωσία.
Διατηρώντας μια ψυχροπολεμική νοοτροπία, οι ΗΠΑ έχουν εμμονή να χαράσσουν ιδεολογικές γραμμές να σχηματίζουν κλειστές και αποκλειστικές κλίκες και να υποκινούν την αντιπαράθεση.
Η πραγματική ατζέντα είναι να παρατείνουν την ηγεμονία τους και την πολιτική της ισχύος, υπογράμμισε ο Zao Lijian.
Κάτω από το πρόσχημα της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ΗΠΑ υποκινούν «έγχρωμες επαναστάσεις» που προκαλούν περιφερειακές διαμάχες, διεξάγουν πολέμους εναντίον άλλων χωρών με την πρόθεση να επωφεληθούν από την αστάθεια για τεράστια οικονομικά συμφέροντα και γεωπολιτικά πλεονεκτήματα, τόνισε.
Είπε επίσης ότι η χώρα χρησιμοποιεί εσκεμμένα το ραβδί των μονομερών κυρώσεων για να εμπλακεί σε οικονομικό εξαναγκασμό που υπονομεύει σοβαρά τη σταθερότητα των παγκόσμιων βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων.
Η κίνηση στοχεύει στην καταστολή και τον περιορισμό άλλων χωρών.
Οι ΗΠΑ είναι επιλεκτικές στην εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς τάξης, και η «βασισμένη σε κανόνες παγκόσμια τάξη» που διαφημίζουν είναι στην ουσία κανόνες που ταιριάζουν στους ακολούθους τους, σημείωσε.
Οι ηγεμονικές και εκφοβιστικές ενέργειες των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με την τάση των καιρών και προκαλούν ολοένα και πιο έντονη αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα, ανέφερε ο Zao Lijian.
Ο ίδιος προέτρεψε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την ψυχροπολεμική νοοτροπία και να σταματήσουν να αναζητούν την απόλυτη ασφάλειά τους σε βάρος της ασφάλειας άλλων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης