Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Κίνας: Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

Παρέμβαση Κίνας: Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις
Το κλειδί είναι να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα την ασφάλεια στην Ευρώπη είπε ο Κινέζος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Dmytro Kuleba.
Η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Πεκίνο έπειτα από αίτημα της Ουκρανίας, ήταν η πρώτη συνομιλία αυτού του επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών από την 1η Μαρτίου, όταν ο Kuleba ζήτησε από την Κίνα να χρησιμοποιήσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία ώστε να την πείσει να τερματίσει την εισβολή.
«Οι πόλεμοι σταματούν κάποια στιγμή.
Το κλειδί είναι πώς να αναλογιστούμε τον πόνο, πώς να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα την ασφάλεια στην Ευρώπη και να δημιουργήσουμε έναν ισορροπημένο, αποτελεσματικό και ουσιαστικό ευρωπαϊκό μηχανισμό ασφαλείας.
Η Κίνα είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση έχοντας μια αντικειμενική θέση» είπε ο Wang Yi.

Παρέμβαση Kuleba

Από την πλευρά του ο Kuleba ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter σχετικά με την επικοινωνία του με τον Wang Yi.
«Ευγνώμων προς τον Κινέζο ομόλογό μου για την αλληλεγγύη προς τους αμάχους θύματα.«
Και οι δύο μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι ο τερματισμός του πολέμου εναντίον της Ουκρανίας εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα της ειρήνης, της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και του διεθνούς εμπορίου» ανέφερε ο Kuleba.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης