Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και ομολογημένο – Έχουν κατατεθεί νέα στοιχεία

Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και ομολογημένο – Έχουν κατατεθεί νέα στοιχεία

Παρ' όλες τις προσπάθειες της ΝΔ, το σκάνδαλο Novartis παραμένει σκάνδαλο και μάλιστα ομολογημένο., τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Στην εξέλιξη που έχει η υπόθεση Novartis μετά την κατάθεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αναφέρεται σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο τομέαρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
«Ο κ. Βαξεβάνης εισέφερε νέα στοιχεία στην υπόθεση του σκανδάλου Νοvartis και ζήτησε να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα. Θεωρώ ότι θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και θα τα αξιολογήσει ο κ. εισαγγελέας», αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος και προσθέτει:
«Η υπόθεση αυτή έχει αναζωπυρωθεί, σαφώς ανατροφοδοτείται, αλλά μολονότι είναι στο προσκήνιο, δεν βλέπω αντίδραση από τους εμπλεκόμενους. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί, γιατί αφορά τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Όσοι αισθάνονται νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρες θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Είναι ευκαιρία ο έλεγχος να φτάσει βαθιά και να αποδοθούν ευθύνες».
Ακολούθως επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζοντας: «Παρ' όλες τις προσπάθειες της ΝΔ, το σκάνδαλο Novartis παραμένει σκάνδαλο και μάλιστα ομολογημένο. Υπάρχει πρακτικό συμβιβασμού της εταιρείας με το αμερικανικό δημόσιο για καταβολή αποζημίωσης 350 εκατομμύρια δολάρια επειδή δωροδόκησε Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα. Κι όμως ανερυθρίαστα κάποιοι επιχειρηματολογούν στη δημόσια σφαίρα, ότι πρόκειται για σκευωρία. Υπάρχουν δεδομένες ευθύνες, πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες. Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ συγκαλύπτει παράνομες, μαφιόζικες, απαράδεκτες πρακτικές που δεν ταιριάζουν σε ένα κράτος της ΕΕ».
Κλείνοντας, ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρεται στην διεθνή πτυχή της υπόθεσης υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι η Τουλουπάκη κλήθηκε να εκφράσει την άποψή της στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι ο κ. Τσιάρας ως υπουργός Δικαιοσύνης καλείται επίσης να δώσει εξηγήσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis, είναι σημαντικό. Yπάρχει καταδίκη της Ελλάδας από πλειάδα δημοσιογραφικών ενώσεων. Όλα αυτά τίποτα καλό δεν προοιωνίζονται για την κατάσταση της ελευθεροτυπίας και της δικαιοσύνης στη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης