Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική Rheinmetall θα παραδώσει 50 άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία - Με την έγκριση της κυβέρνησης Scholz

Η γερμανική Rheinmetall θα παραδώσει 50 άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία - Με την έγκριση της κυβέρνησης Scholz
H γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, που αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες, υποστηρίζουν την παράδοση των τανκς Leopard 1 στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής στρατιωτικού εξοπλισμού Rheinmetall ετοιμάζεται να προμηθεύσει έως και 50 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Leopard 1 την Ουκρανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδα Handelsblatt, που επικαλέστηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου.
Η Rheinmetall είναι σε θέση να παραδώσει τα πρώτα τανκς σε έξι εβδομάδες και τα υπόλοιπα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες μέσω της θυγατρικής της Rheinmetall Italia, εάν λάβει το πράσινο φως από τη γερμανική κυβέρνηση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Armin Papperger στην Handelsblatt.
Ο Papperger είπε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν στο Leopard 1 μέσα σε λίγες μέρες, εφόσον είναι ήδη εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό.
Ορισμένοι πολιτικοί της γερμανικής κυβέρνησης υποστήριξαν ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς να χειρίζονται δυτικά όπλα και ότι ήταν καλύτερο να σταλεί εξοπλισμός που να μπορούν να τον χειριστούν αμέσως.
Η Handelsblatt ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, που αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες, υποστηρίζουν την παράδοση των τανκς Leopard 1 στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα.
«Πρέπει να εκπαιδευτείς λίγο πιο εντατικά στο Leopard 1 στην Ουκρανία».
Ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck δήλωσε ότι τα όπλα από τη Γερμανία για την Ουκρανία θα πρέπει να παραδοθούν γρήγορα επειδή επίκειται επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.
«Με την απόφαση να στηρίξει την Ουκρανία με όπλα, η Γερμανία ανέλαβε μια υποχρέωση», είπε ο Habeck.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, η Γερμανία ανέστρεψε μια μακροχρόνια πολιτική να μην στέλνει όπλα σε ζώνες συγκρούσεων και το Βερολίνο προμήθευσε το Κίεβο με αντιαρματικά όπλα και πυραύλους.
Το άρμα μάχης Leopard 1 της Rheinmetall είναι το προκάτοχο μοντέλο του Leopard 2 που χρησιμοποιούν ακόμη οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι στρατοί που το χρησιμοποιούν το επιστρέφουν στον προμηθευτή όταν αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του, ανέφερε η Handelsblatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης