Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Θα πληρώσουμε τη Ρωσία σε ρούβλια, χωρίς παραβίαση των κανόνων της ΕΕ

Ουγγαρία: Θα πληρώσουμε τη Ρωσία σε ρούβλια, χωρίς παραβίαση των κανόνων της ΕΕ
Έτοιμη να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, χωρίς αυτό να αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνει η Ουγγαρία
Έτοιμη να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, χωρίς αυτό να αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνει η Ουγγαρία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Peter Szijjártó.
Ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της διακοπής της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, τόνισε:
«Όσον αφορά την πληρωμή σε ρούβλια, έχουμε μια λύση που θα μας επιτρέψει να μην παραβιάσουμε κυρώσεις, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουγγαρία», δήλωσε ο Szijjártó.

Στο τραπέζι το embargo στο ρωσικό πετρέλαιο

Στο τραπέζι των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ παραμένει η συζήτηση για την επιβολή embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, παρά τη σθεναρή αντίσταση από τη Γερμανία.
 «Από την αρχή του πολέμου, του (στον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin) έχουμε δώσει 35 δισ. ευρώ. Συγκρίνετε το αυτό με το 1 δισ. ευρώ που έχουμε δώσει στην Ουκρανία σε όπλα» δήλωσε πρόσφατα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερικών πολιτική Josep Borrell. Το θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία φαίνεται πως θα απασχολήσει και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες, με την Ιρλανδία, τη Λιθουανία και την Ολλανδία να δηλώνουν ότι η Κομισιόν επεξεργάζεται προτάσεις για πιθανό πετρελαϊκό εμπάργκο της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας.
Κομβικό ρόλο σε οποιαδήποτε εξέλιξη διαδραματίζει η Γερμανία, που παρά τις επισημάνσεις ότι η ΕΕ πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από τη ρωσική ενέργεια, έχει ταχθεί κατά ενδεχόμενου embargo στο ρωσικό πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης