Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Μειώνει τιμές - στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, λόγω του πολέμου - Αύξηση μόνο για την Εθνική

HSBC: Μειώνει τιμές - στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, λόγω του πολέμου - Αύξηση μόνο για την Εθνική
Τα περιθώρια ανόδου για τις τραπεζικές μετοχές διαμορφώνονται από 25% έως 39%, σύμφωνα με την HSBC
Σχετικά Άρθρα

Στη μείωση των τιμών – στόχων για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η HSBC, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες, με ημερομηνία 11 Απριλίου 2022, την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr, η HSBC αναβαθμίζει την τιμή στόχο μόνο για την Εθνική Τράπεζα.
Οι αναλυτές διατηρούν τη σύσταση «buy»
και για τις τέσσερις μετοχές.
Κορυφαία επιλογή (top pick), παραμένει η Eurobank.

Οι νέες τιμές - στόχοι

Η νέα τιμή – στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 1,45 ευρώ (από 1,60 ευρώ προηγουμένως, για τη Eurobank στα 1,40 ευρώ (από 1,45 ευρώ) και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,90 ευρώ (από 2,10 πριν).
Όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα, η HSBC αναβαθμίζει την τιμή – στόχο στα 4,30 ευρώ (από 3,90 ευρώ προηγουμένως).
Τα περιθώρια ανόδου διαμορφώνονται πό 25% έως 39%. 

Ελκυστικές αποτιμήσεις

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ελληνικές τράπεζες φαίνονται ελκυστικά αποτιμημένες με διαπραγμάτευση στο 0,50x 22e P/TBV, δηλαδή με discount 40% έναντι των τραπεζών EEMEA παρά το καλύτερο ROTE όταν προσαρμόζεται για υψηλότερα ασφάλιστρα κινδύνου και ασθενέστερα νομίσματα στην ΕΕΜΕΑ.
«Επιπλέον, αναμένουμε και τις τέσσερις τράπεζες να καταγράψουν θετικά κέρδη το 2022, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, και τους δείκτες κερδοφορίας στο 6,6x PE, με έκπτωση 35% στον μέσο όρο των αναδυόμενων αγορών», σύμφωνα με την HSBC.

HSBC2_2.JPG
Υπό πίεση τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII)

Οι καθυστερήσεις στις επενδύσεις λόγω γεωπολιτικών κινδύνων, η πίεση στα διαθέσιμα εισοδήματα των νοικοκυριών από τον πληθωρισμό και η πρόωρη αποπληρωμή εταιρικών δανείων λόγω της άφθονης ρευστότητας του συστήματος προκάλεσαν σε ορισμένες τράπεζες μείωση των φιλόδοξων στόχων για ανάπτυξη, σημειώνει η HSBC.
Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της τράπεζας υπόκεινται σε περιορισμένες αλλαγές, καθώς ήταν ήδη συντηρητικές.
Τούτου λεχθέντος, η μείωση στις αποδόσεις των επιχειρηματικών δανείων το δ' τρίμηνο του 2021 εξέπληξε αρνητικά και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση ρευστότητας και ότι ένα μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης θα προέρχεται από βραχυπρόθεσμα δάνεια κεφαλαίου κίνησης με βραχυπρόθεσμες αποδόσεις, μείωσε τις προβλέψεις της για τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) το 2022/23 κατά 4% και 3%, αντίστοιχα.

HSBC3_2.JPG

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης