Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Lufthansa (Γερμανία): Επιπλέον 10 δισ. ευρώ χρέος εξαιτίας των lockdowns – Σοκ από την άνοδο του κόστους στα καύσιμα

Lufthansa (Γερμανία): Επιπλέον 10 δισ. ευρώ χρέος εξαιτίας των lockdowns – Σοκ από την άνοδο του κόστους στα καύσιμα
Εάν η τιμή του πετρελαίου αυξηθεί κατά 10 δολάρια το βαρέλι, η τιμή του εισιτηρίου αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 10 δολάρια», επισήμανε ο CEO του αερομεταφορέα Carsten Spohr
Σχετικά Άρθρα
Η Deutsche Lufthansa AG έχει περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ (11 δισεκατομμύρια δολάρια) μεγαλύτερο χρέος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Carsten Spohr, όπως επισημαίνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του το Σάββατο 9 Απριλίου 2022.
«Αυτό είναι το τίμημα», δήλωσε ο Spohr σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Schweiz am Wochenende.
«Ήταν υψηλό», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Αποπληρωμή των δανείων

Ο γερμανικός αερομεταφορέας ελπίζει ότι  θα αποπληρώσει τα δάνεια που σχετίζονται με την πανδημία και τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από το κράτος μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τα επιτόκια τους είναι υψηλά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, προσθέτοντας ότι η μονάδα δεν είναι προς πώληση.

Ανάκαμψη της κίνησης

Η Lufthansa αναμένει ότι τα ιδιωτικά ταξίδια θα ανακάμψουν στα προ της πανδημίας επίπεδα το επόμενο έτος.
Η εταιρεία βλέπει ήδη ένα «φαινόμενο αναπλήρωσης», με τις κρατήσεις προς ορισμένους προορισμούς να αυξάνονται κατακόρυφα πάνω από τα επίπεδα του 2019.
Ο διευθύνων σύμβουλος είναι πιο επιφυλακτικός όσον αφορά την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να ποσοτικοποιηθεί αν η πανδημία θα μειώσει τα ταξίδια εργασίας κατά 5%, 10% ή 15%.

Σοκ από το πετρέλαιο

Η Lufthansa και οι ομοειδείς της παλεύουν επίσης με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος προκάλεσε πετρελαϊκό σοκ και ανάγκασε τους αερομεταφορείς να ακυρώσουν ή να αναδρομολογήσουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για να αποφύγουν τον αποκλεισμένο εναέριο χώρο.

Ανατιμολόγηση των εισιτηρίων

Ενώ η Lufthansa έχει αντισταθμίσει περίπου τα δύο τρίτα των αναγκών της σε κηροζίνη για φέτος, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα οδηγήσει τελικά σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων, δήλωσε ο Spohr.
«Εάν η τιμή του πετρελαίου αυξηθεί κατά 10 δολάρια το βαρέλι, η τιμή του εισιτηρίου αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 10 δολάρια», επισήμανε.

www.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης