Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Πώς η Δύση υποκινεί την αιματοχυσία στην Ουκρανία – Κίνδυνος άμεσης εμπλοκής με το ΝΑΤΟ

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Πώς η Δύση υποκινεί την αιματοχυσία στην Ουκρανία  – Κίνδυνος άμεσης εμπλοκής με το ΝΑΤΟ
Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Anatoly Antonov κάνει λόγο για «εθνικιστική φρενίτιδα και τα ρεβανσιστικά αισθήματα του καθεστώτος του Κιέβου»
Σχετικά Άρθρα

Η απροθυμία του καθεστώτος του Κιέβου να σταματήσει τη γενοκτονία των Ρώσων και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει των διεθνών συνθηκών οδήγησε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Anatoly Antonov σε συνέντευξή του για το περιοδικό Newsweek την Παρασκευή 9 Απριλίου 2022.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα της απροθυμίας του καθεστώτος του Κιέβου να σταματήσει τη γενοκτονία των Ρώσων μέσω της εφαρμογής των υποχρεώσεών του βάσει διεθνών συμφωνιών», υπογράμμισε.

Το σχέδιο για τα πυρηνικά

Σύμφωνα με τον Ρώσο επιτετραμμένο, ήταν η «εθνικιστική φρενίτιδα και τα ρεβανσιστικά αισθήματα του καθεστώτος του Κιέβου» που έκαναν την Ουκρανία να επιλέξει «τον δρόμο της ταχείας στρατιωτικοποίησης» με βοήθεια από το εξωτερικό.
«Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας», σημείωσε ο Antonov.
«Πλημμύρισε από δυτικά όπλα ενώ ο πρόεδρος Zelensky ανακοίνωσε τα σχέδια του Κιέβου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τα οποία θα απειλούσαν όχι μόνο τις γειτονικές χώρες, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Εμπλοκή της Δύσης

Επισήμανε ότι η Δύση υποκινεί περαιτέρω αιματοχυσία στην Ουκρανία προμηθεύοντας τη χώρα με όπλα.
«Τα δυτικά κράτη εμπλέκονται άμεσα στα τρέχοντα γεγονότα καθώς συνεχίζουν να αποστέλλουν στην Ουκρανία όπλα και πυρομαχικά, υποκινώντας έτσι περαιτέρω αιματοχυσία», σημείωσε.

Επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες

«Προειδοποιούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι επικίνδυνες και προκλητικές καθώς στρέφονται κατά του κράτους μας», τόνισε ο απεσταλμένος.
«Μπορούν να οδηγήσουν τις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία στο δρόμο της άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης.
Οποιαδήποτε προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Δύση, που εκτελείται από διαδρομές μέσω του εδάφους της Ουκρανίας, είναι νόμιμος στρατιωτικός στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας» πρόσθεσε ο Antonov.
Ο Ρώσος διπλωμάτης αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία.
«Ποια σχέση έχει το Πεντάγωνο με τα πειράματα σε ιούς στο πλαίσιο των υπηρεσιών δημόσιας υγείας;
Γιατί ιδρύονται βιοεργαστήρια κατά μήκος των ρωσικών συνόρων - χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το αμερικανικό έδαφος;»,σημείωσε.

Πλήγματα ακριβείας και άμαχοι

Η Ρωσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τερματίσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες
Ο Αντόνοφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των αμάχων και να διατηρήσει την κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων υποδομής ζωτικής σημασίας στην Ουκρανία.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της ζωής και της ασφάλειας των αμάχων», επεσήμανε.
«Κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων υποδομής ζωτικής σημασίας, για να εξασφαλίσουμε τον νόμο και την τάξη και την ασφάλεια των ανθρώπων.
Τα πλήγματα αφορούν μόνο στρατιωτικούς στόχους και γίνονται αποκλειστικά με όπλα υψηλής ακρίβειας», πρόσθεσε ο Ρώσος απεσταλμένος.

Διαδικασίες ειρήνευσης

Πρόσθεσε επίσης ότι η Μόσχα κάνει ό,τι είναι δυνατόν στις συνομιλίες με το Κίεβο προκειμένου να τερματίσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες και να αποκαταστήσει την ειρήνη στο Ντονμπάς.
«Η Ρωσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαπραγματευτεί έναν δρόμο για την ταχεία ολοκλήρωση της αντιπαράθεσης, την αποκατάσταση της ειρήνης στο Ντονμπάς και την επιστροφή όλων των λαών της Ουκρανίας στην ειρηνική ζωή», τόνισε.

Οι προϋποθέσεις που θέσει η Ρωσία

«Η θέση αρχών μας σχετικά με τη διευθέτηση της σύγκρουσης έχει καθοριστεί με σαφήνεια», πρόσθεσε ο Antonov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνει «το αίτημα για άνευ όρων συνεκτίμηση των συμφερόντων ασφαλείας της Ρωσίας, την αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους, τη διασφάλιση του ουδέτερου και μη πυρηνικού καθεστώτος του, καθώς και την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία και της ανεξαρτησίας της  Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ».

Στόχος της επιχείρησης

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της επιχείρησης «είναι να τεθεί ένα τέλος στη γενοκτονία που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου και να διασφαλιστεί ένα καθεστώς απαλλαγμένο πυρηνικά όπλα και η ουδετερότητα της Ουκρανίας».
«Η πολιτική της χώρας μας βασίζεται στο δικαίωμα όλων των λαών που ζουν σήμερα στην ουκρανική επικράτεια να επιλέξουν το μέλλον τους», σημείωσε ο Antonov.
«Μαζί πρέπει να απαλλαγούμε από τους εθνικιστές που κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο το συντομότερο δυνατό, να γυρίσουμε αυτή την τραγική σελίδα και να προχωρήσουμε για να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και ισότητας», είπε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Πρόγραμμα βιολογικού πολέμου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο Igor Konashenkov, αποκαλύφθηκαν στοιχεία κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας ότι το καθεστώς του Κιέβου είχε επειγόντως εξαλείψει τα ίχνη ενός στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Το προσωπικό των εργαστηρίων της Ουκρανίας κατέθεσε ότι στις 24 Φεβρουαρίου, παθογόνα  στελέχη της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης