Τελευταία Νέα
Διεθνή

Phoenix Capital: Ο πρώην πρόεδρος της Fed αποκαλύπτει τα σχέδιά της για τις αμερικανικές μετοχές - Προσοχή, έρχεται κραχ

Phoenix Capital: Ο πρώην πρόεδρος της Fed αποκαλύπτει τα σχέδιά της για τις αμερικανικές μετοχές - Προσοχή, έρχεται κραχ
Τι έγραψε ο Bill Dudley στο Bloomberg
Σχετικά Άρθρα

Η Fed δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου. 
Τα κυριότερα σημεία είναι:
Πρώτον, ότι θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης αντί των 25, κάποια στιγμή φέτος.
Δεύτερον, ότι θα αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της κατά 95 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα, κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Όποιος πει ότι αυτή δεν είναι μια bearish πολιτική δεν έχει μυαλό.
Η Fed ανακοινώνει δημοσίως ότι πρέπει να συσφίξει τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Είναι σαν να φωνάζει: «Θέλουμε τις μετοχές πιο κάτω και γρήγορα».
Όσοι δυσπιστούν, καλό είναι να προσέξουν τι έγραψε ο Bill Dudley.
Ο Dudley είναι ο πρώην πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, του κλάδου της Fed που είναι υπεύθυνος για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Είναι επίσης ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs.
Είναι ο insider των insider, ο γνώστης των πληροφοριών, o άνθρωπος που όχι μόνο γνωρίζει πώς η Fed ελέγχει τα πράγματα, αλλά και που στην πραγματικότητα έτρεχε τα προγράμματα μέσω των οποίων η Fed έλεγχε τα πράγματα.
Ο Bill Dudley δημοσίευσε ένα άρθρο στις αρχές της εβδομάδας στο Bloomberg.
Ο τίτλος του ήταν «Εάν οι μετοχές δεν πέσουν, η Fed πρέπει να τις αναγκάσει».
Στο άρθρο του, ο Bill Dudley ξεκαθαρίζει ότι η Fed πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει την οικονομία μέσω του χρηματιστηρίου και όχι το αντίστροφο. Συγκεκριμένα γράφει:
«Οι τιμές των μετοχών επηρεάζουν το πόσο πλούσιοι νιώθουν οι Αμερικανοί και πόσο πρόθυμοι είναι να ξοδέψουν αντί να αποταμιεύσουν…»
Όταν το χρηματιστήριο ανεβαίνει πολύ, οι Αμερικανοί αισθάνονται πιο πλούσιοι και ξοδεύουν περισσότερα. Όταν το χρηματιστήριο καταρρέει, νιώθουν φτωχότεροι και ξοδεύουν λιγότερα».
Ο Bill Dudley δηλώνει στη συνέχεια ότι η Fed πρέπει να οδηγήσει σε μεγάλη πτώση τις αγορές για να αναγκάσει τους Αμερικανούς να ξοδεύουν λιγότερα… κάτι που θα τερματίσει τον πληθωρισμό.
Συγκεκριμένα γράφει: «Η Fed θα πρέπει να προκαλέσει ένα σοκ στις αγορές για να επιτύχει την επιθυμητή απάντηση».
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου συνωμοσιολόγου.
Είναι του ανθρώπου που διεύθυνε τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed κατά την περίοδο 2009-2018, όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα κυριολεκτικά προσπαθούσε να σώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα από τη παγκόσμια κρίση. Τώρα ο ίδιος άνθρωπος καλεί τη Fed να οδηγήσει τις αγορές σε κραχ.
Και ας μην ξεχνάμε πού βρίσκονται οι τιμές των μετοχών σήμερα σε σχέση με τα δύο τελευταία κραχ.

GPC46222_1.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898